Kraš čelne pozicije otvorio “juniorima”: Nova lica u Upravi i među nadzornicima

Autor: Božica Babić , 30. kolovoz 2016. u 07:57
Damir Bulić, predsjednik uprave Kraša

Sa smjenom generacija Kraš vjerojatno kreira i novu poslovnu strategiju.

Zoran Parać dobio je povjerenje za još jedan mandat pa ostaje i nadalje voditi Nadzorni odbor Kraša, a novi članovi NO-a su Vedran Tolić i Zlatan Lisica (do svibnja bio član Uprave), objavio je jučer najveći hrvatski konditor odluke usvojene na Glavnoj skupštini dioničara održanoj 27. kolovoza. Parać je za predsjednika Nadzornog odbora imenovan u prosincu 2012.

Na Skupštini je odlučeno i da se 11,7 milijuna kuna neto dobiti ostvarene poslovanjem u 2015. godini raspodijeli u tri niše. Sa 5,87 milijuna kuna bit će pokriveni gubici nastali na usklađivanju financijske imovine koju Kraš drži u dionicama drugih društava na poziciji sudjelujućih interesa dok se iznos od 5,56 milijuna usmjerava u zadržanu dobit, a preostalih 292,8 tisuća kuna u zakonske rezerve.

U Krašu su uz prošlotjedno imenovanje novih članova NO-a nedavno proveli i kadrovsko podmlađivanje Uprave društva. Naime, iz Uprave su otišli Zlatan Lisica i Darko Radišić. Predsjedniku Uprave Damiru Buliću, koji je na toj poziciji od studenoga 2011. godine pridružili su se Dinko Klepo i Alen Varenina. Klepo je u Kraš došao početkom 2013. na poslove direktora marketinga i prodaje, a prije toga je u Mesnoj industriji Gavrilović bio član Uprave. Varenina je pak poslovnu karijeru počeo graditi u osječkoj Slobodi, a nakon što je Kraš 2011. preuzeo tvornicu Karolina imenovan je za direktora te tvrtke.

S generacijskim osvježenjima, posebice onim u Upravi društva, najveća domaća konditorska industrija vjerojatno kreira i novu poslovnu strategiju kao odgovor na brojne izazove sve turbulentnijeg kako domaćeg tako i inozemnih tržišta. Kraš je u 2015. prihode od prodaje, bili su iznad milijardu kuna, realizirao gotovo u istovjetnom iznosu na domaćem tržištu i u izvozu. 

Komentari (2)
Pogledajte sve


Ovo smeće od tvrtke treba bojkotirati jer prodaje proizvode sa islamističkim Halal certifikatom.

u kakvom duhu su tebe roditelji odgajali, da mi je znati? kako god, jako su pogriješili što si uopće rođen.

Ovo smeće od tvrtke treba bojkotirati jer prodaje proizvode sa islamističkim Halal certifikatom.

New Report

Close