Končar s dobiti nakon oporezivanja od 22,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. travanj 2017. u 13:16
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Po podatcima iz izvješća, ukupni konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga Grupe ostvareni su u iznosu od 561,7 milijuna kuna, što je 9,2 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Grupa Končar u prvom je tromjesečju ostvarila dobit nakon oporezivanja od 22,2 milijuna kuna, što je 24,3 posto niža nego dobit nego u istom razdoblju lani, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog u petak.

Po podatcima iz izvješća, poslovni su prihodi Končar Grupe u prvom tromjesečju ove godine iznosili 582 milijuna kuna, dok su istodobno poslovni rashodi ostvareni u iznosu od 562,1 milijun kuna. 

Dobit iz poslovnih aktivnosti u iznosu od 20 milijuna kuna, udio u dobiti od pridruženih poduzetnika u iznosu od 14,8 milijuna kuna te negativna razlika financijskih prihoda i rashoda u iznosu od 8,1 milijuna kuna daje konsolidiranu dobit prije oporezivanja u iznosu od 26,7 milijuna kuna. Dobit nakon oporezivanja iznosi 22,2 milijuna kuna u čemu nekontrolirajućem interesu (manjinski interes)  pripada 5  milijuna kuna, a vlasnicima dionica matice Grupe 17,2 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Končara.

Po podatcima iz izvješća, ukupni konsolidirani prihodi od prodaje proizvoda i usluga Grupe ostvareni su u iznosu od 561,7 milijuna kuna, što je 9,2 posto manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Iz Končara pritom ističu kako je prvi kvartal ove godine obilježen rastom prihoda od prodaje proizvoda i usluga u izvozu. 

Tako su prihodi od prodaja u izvozu porasli za 24,8 posto i iznose 314,8 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje na domaćem tržištu smanjeni za 32,6 posto, na 246,9 milijuna kuna.

U ukupnim prihodima od prodaje proizvoda i usluga udio izvoza iznosi 56 posto.

Najznačajniji izvoz ostvaren je u Njemačku, i to u iznosu od 49,7 milijuna kuna ili 15,8 posto ukupnog izvoza. Na tržištu Švedske ostvaren je izvoz u iznosu od 34,5 milijuna kuna, Austrije 17,6 milijuna kuna, Slovenije 16,2 milijuna kuna te Saudijske Arabije 15,5 milijuna kuna.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine značajno su povećani prihodi od prodaje proizvoda i usluga u izvozu na tržištima Njemačke (24,8 milijuna kuna više), Švedske (14 milijuna kuna više) i Austrije (11,4 milijuna kuna više), ističu iz Končara.

Stanje ugovorenih poslova na dan 31. ožujka ove godine iznosi 3,26 milijardi kuna, što je jedan posto manje u odnosu na stanje na početku godine. Pritom je stanje otvorenih obveza na domaćem tržištu tri posto manje, a u izvozu jedan posto više u odnosu na stanje na početku 2017. godine, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close