Jedan od većih dobavljača Agrokora zatražio predstečajnu nagodbu

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2017. u 14:57
FOTO: Screenshot

AWT International, jedan od većih dobavljača posrnulog koncerna Agrokor, zatražio je predstečajnu nagodbu.

Prema obavijesti od 14. lipnja s Trgovačkog suda u Zagrebu otvoren je predstečajni postupak nad dužnikom AWT INTERNATIONAL Trgovina i usluge d.o.o.

AWT je vodeći distributer robe široke potrošnje pokrivajući tržišta Hrvatske, Srbije, Bugarske, Makedonije i Slovenije. Prema podacima Poslovne Hrvatske imaju oko 480 zaposlenih i godišnje prihode od preko 800 milijuna kuna. Na hrvatskom tržištu distribuiraju Barillu, BIC, Henkel, Fructal, Viledu…

"Trgovački sud u Zagrebu je 14. lipnja 2017. godine prihvatio prijedlog trgovačkog društva AWT International d.o.o. (AWT) za pokretanjem predstečajnog postupka.

Razlog zbog kojeg je Uprava tvrtke odlučila pokrenuti ovaj postupak je nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma d.d. kao glavnog dužnika.  S obzirom na to da Zakon o izvanrednoj upravi nad društvom Agrokor d.d. i povezanim društvima predviđa namiru vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja AWT-u neispunjivu obvezu.

Ovaj postupak omogućava AWT-u redovno funkcioniranje i uređenje odnosa sa vjerovnicima te zaštitu poslovnih partnera, kupaca, dobavljača i zaposlenih. 

AWT radi punim kapacitetom i nastavlja sa poslovanjem sa kupcima i dobavljačima kao i prije novonastale situacije", naveli su u priopćenju iz AWT-a.   

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako propadne Agrokor onda će propasti i Renault u Hrvatskoj jer će imati znatno manju prodaju vozila pošto je Agrokor kupovao značajan broj Renault vozila. Privatnici odavno ne kupuju Renault zbog nekvalitete tih vozila.

New Report

Close