EBRD nakon 7 godina izašao iz Jadranka hotela

Autor: Marija Crnjak , 23. lipanj 2014. u 22:00
U ulagački ciklus od 80 mil. eura ušli 2007./Goran Kovačić/PIXSELL

Lani Jadranku preuzeo ruski ulagač.

Lošinjska Jadranka 20. lipnja sklopila je ugovor s Europskom bankom za obnovu i razvitak (EBRD) o kupnji 31,64 posto udjela u Jadranka hotelima iz Malog Lošinja, čime postaje 100-postotni vlasnik te turističke kompanije.

EBRD je u Jadranka hotele ušao prije sedam godina, omogućivši tvrtki milijunska ulaganja, a izlazak iz te turističke tvrtke uslijedio je nakon što je lani Jadranku preuzeo ruski investitor Beta ulaganja. Jadranka d.d. ugovor o ulaganju s EBRD-om je potpisala 2007. ušavši u investicijski ciklus obnove hotelska i repozicioniranja na tržištu vrijedan više od 80 milijuna eura. Cilj je bio podizanja destinacije na 4 i 5 zvjezdica, a realizirana su ulaganja u hotele Vespera, Aurora, Punta i Bellevue.

Rekonstrukcija hotela Bellevue u uvali Čikat i podizanje s tri na 4 zvjezdice procjenjuje se na 17 milijuna eura, a otvaranje je najavljeno za polovicu srpnja. Beta ulaganja su nakon javne ponude za preuzimanje malološinjske Jadranke stekla 89,1% udjela. Na nedavnoj Glavnoj skupštini donesena je odluka o dokapitalizaciji. Temeljni kapital Jadranke d.d. trebao bi se povećati na iznos između 484 i 712 milijuna kuna te omogućiti razvoj luksuznog i cjelogodišnjeg turizma.Idući Jadrankin projekt obnova je zračne luke Mali Lošinj. Taj projekt vrijedan gotovo 30 milijuna eura Vlada je uvrstila u listu strateških.

Komentirajte prvi

New Report

Close