Dukat diže otkupne cijene mlijeka

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2017. u 12:45
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Dukat je najavio rast otkupnih cijena mlijeka od rujna 2017. godine, što je peto povećanje otkupnih cijena mlijeka Dukatovim kooperantima u posljednjih deset mjeseci.

Zagrebački Dukat najavljuje rast otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području od rujna 2017. godine.

To će biti peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka Dukata prema svojim kooperantima u posljednjih deset mjeseci, formirano u skladu s kretanjima otkupnih cijena mlijeka na tržištima EU s bitnim učincima na tržište mlijeka u Republici Hrvatskoj.

Dodatno, Zagrebački je Dukat od siječnja ove godine uveo i dodatne mjere kojima svoje kooperante financijski potiče na veću proizvodnju mlijeka, što je rezultiralo rastom proizvodnje i otkupa mlijeka na Dukatovom otkupnom području tijekom 2017. godine, dok istovremeno proizvodnja i otkup mlijeka na razini Republike Hrvatske, nažalost, nastavlja padati.

Zagrebački Dukat pozdravlja poruke ministra poljoprivrede poslane jučer svim sudionicima domaćeg mljekarskog sektora te vjeruje kako će se trgovački lanci odazvati pozivu ministra Tolušića na fer poslovanje u Republici Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close