Dubravko Štimac izabran za novog predsjednika NO Podravke

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2017. u 13:50
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nakon samo sat vremena, imenovana su četiri nova člana Nadzornog odbora Podravke i to velikom većinom glasova na skupštini Podravke – ukupno 98 posto. Za predsjednika izabran je Dubravko Štimac.

Mate Crkvenac i Ivo Družić opozvani su sa svoje dužnosti u NO-u, izvijestio je ministar državne imovine Goran Marić nakon skupštine. Za članove Nadzornog odbora Podravke izabrani su Marko Kolaković , Slavko Tešija, Luka Burilović i Damir Grbavac.

"NO će imenovati Upravu. Skupština je odradila svoj posao, ja sam obavio svoj posao", kazao je Marić, ne govoreći o tome hoće li Zvonimir Mršić biti smijenjen s čela Podravke, koja bilježi sjajne rezultate zadnjih godina.

>> Prihodi Podravke porasli više od 15, a dobit više od 54 posto

Na pitanje N1 zašto je ministar državne imovine Goran Marić ondje, budući da je to presedan da ministar predsjeda skupštinom poduzeća kojemu država nije većinski vlasnik, on odgovara:

"Zašto ste vi agresivni? To je presedan. Moje predsjedanje skupštinom je samo znak odgovornosti. Ovo je simbolična gesta, znak da nam je stalo do Podravke, jer je RH najveći pojedinačni dioničar", kazao je Marić.

Država će imati tri, a HZMO četiri predstavnika. Marić tvrdi da to ne znači da se odrekla jednoga člana, nego je broj članova NO-a proporcionalan udjelu države u Podravci.

I Štimac je upitan hoće li maknuti Zvonimira Mršića iz Uprave Podravke.

"To vam ne mogu potvrditi, to je odluka svih članova Nadzornog odbora", kazao je Štimac. Odmah nakon skupštine je započeo sastanak NO-a.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Hoće li novi predsjednik uprave biti partijski kadar i doći iz politike. HOĆE, samo druge boje.


Kako bi bilo da se držimo one kinske: nije važno dali je mačka crna ili bijela, važno je da lovi miševe. Prije nego što se počme pljuvati po Mršiću, treba znati da je on stari “podravkaš” još od 1990 godine i da nije klasični uhljeb, takoreći pao s neba.

Lijepo rečeno, Viewer, svaka čast!

Kako bi bilo da se držimo one kinske: nije važno dali je mačka crna ili bijela, važno je da lovi miševe. Prije nego što se počme pljuvati po Mršiću, treba znati da je on stari “podravkaš” još od 1990 godine i da nije klasični uhljeb, takoreći pao s neba. Ovim statementom ne želim zauzamati poziciju – za ili protiv Mršića. Ako dioničare nije zadovoljio i ako imaju bolje kadrove, neka ga mijenjaju.

New Report

Close