Država ukupno potražuje oko 40% tražbina

Autor: Suzana Varošanec , 15. prosinac 2016. u 22:00
Ivo Markotić

Markotić je najavio izradu izmijenjenog plana restrukturiranja na temelju prijavljenih tražbina i ponude.

Za sljedeći tjedan najavljeno je rješenje Fine o utvrđenim tražbinama u predstečaju Badela 1862, te zapisnik s održanog ročišta i tablice.

Prve informacije govore da je riječ o oko 340 mil. kuna potraživanja. Neslužbeno se doznaje i da je ukupno potraživanje države na razini od oko 40% navedenog iznosa, što znači da će država imati ulogu u prihvaćanju plana financijskog i operativnog restrukturiranja koji moraju odobriti vjerovnici. Pokazuje se i da razlika između prijavljenih i osporenih tražbina iznosi svega 0,25%, dok je direktor Badela 1862 Ivo Markotić potvrdio da su prijavljene tražbine u skladu s poslovnim knjigama društva i tek uz navedeno malo odstupanje.

Markotić je najavio izradu izmijenjenog plana restrukturiranja na temelju prijavljenih tražbina i ponude koju je Meteor grupa kao potencijalni investitor dala u procesu dokapitalizacije. Iako tvrtka od lani pozitivno posluje, u bilanci su gubici pojeli temeljni kapital: imaju više od 400 mil. kuna akumuliranih gubitaka, a 280 mil. država kani pokriti denominacijom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close