Dobit Viadukta nešto manja od pola milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. srpanj 2013. u 16:12
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Ukupni prihodi Viadukta u prvom su polugodištu iznosili 383,4 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za 4,9 posto.

Građevinska tvrtka Viadukt je u prvom polugodištu ove godine ostvarila dobit u iznosu od 494,6 tisuća kuna, što je bitno manje nego u istom razdoblju lani kada je dobit iznosila 3,1 milijun kuna, podatak je iz šestomjesečnog financijskog izvješća koje je ta tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Viadukta u prvom su polugodištu iznosili 383,4 milijuna kuna i u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni su za 4,9 posto.

Pritom prihodi od osnovne djelatnosti bilježe smanjenje za 7 posto, na 359,6 milijuna kuna, dok se kod ostalih prihoda, koji su iznosili 19,8 milijuna kuna, bilježi porast za 69,7 posto.

Ukupni su rashodi pak iznosili 382,9 milijuna kuna i smanjeni su na međugodišnjoj razini za 4,4 posto.

Viadukt je u prvom polugodištu ove godine ostvario operativnu dobit u iznosu od 3,5 milijuna kuna, što je i više nego upola manje od 7,5 milijuna kuna operativne dobiti iz prvog polugodišta lani.

Konsolidirani rezultati za Viadukt grupu, koju uz matičnu kompaniju Viadukt, čine i društva kćeri Viadukt Banovina, Viadukt Projekt, Viadukt Konstrukcije i Asfaltni proizvodni sustavi, pokazuju blagi pad ukupnih prihoda i rashoda.

Ukupni su prihodi Viadukt grupe smanjeni za 0,2 posto, na 403,2 milijuna kuna, a rashodi za oko 0,1 posto, na 400,4 milijuna kuna.

Dobit Viadukt grupe u prvih šest mjeseci tako iznosi 2,8 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine iznosila 3,4 milijuna kuna.

Uprava Viadukta u obrazloženju poslovnih rezultata napominje kako su u prvom polugodištu na poslovanje utjecale vremenske prilike, jer zbog duge zime i obilnog snijega te potom dugog kišovitog razdoblje na najvećem dijelu projekata koji se izvode nije bilo moguće ostvariti željeni i planirani opseg radova, pa je posljedično i prihod u prvom polugodištu nešto manji od planiranog.

Usporeno, odnosno nikakvo odlučivanje, odnosno loše vođenje projekata od strane naših glavnih investitora i dalje je značajka u redovitom poslovanju, dodaju iz Viadukta iz kojeg navode i nekoliko značajnih projekata koje su ugovorili u prvom polugodištu, a dobili su ih na javnim natječajima.

Na domaćem tržištu razina ugovorenih poslova je zadovoljavajuća te omogućuje stabilno poslovanje u idućim godinama, ističu iz Uprave u kojoj očekuju i skori potpis ugovora za projekt novog terminala Zračne luke Zagreb, gdje će Viadukt izvoditi radove u vrijednosti od oko 55 milijuna eura.

I dalje se provode aktivnosti na tržištima Rusije, Turkmenistana, BiH, Albanije, Alžira i Libije u smjeru ugovaranja novih poslova, napominju iz Viadukta.

Komentirajte prvi

New Report

Close