9 zanimljivosti o popularnom hrvatskom lancu pekara

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2016. u 11:56
Foto: DPA/PIXSELL

Proizvodi se peku u najmodernijim i najkvalitetnijim pećima za pekarstvo…

Nakon što je Mlinar otvorio svoju prvu pekaru u Švicarskoj, predstavljamo neke od najzanimljivijih činjenica iz bogate povijesti ove popularne hrvatske pekarske kompanije:

Milijunski prihodi
Prema podacima iz sudskoga registra Mlinar je 2016. imao 431 milijun kuna poslovnih prihoda, a godinu je završio s 48,9 milijuna kuna neto dobiti. 

Duga tradicija
Povijest Mlinara seže do 1903. i Križevaca, gdje je utemeljna tvrtka „Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi“ (tvrtka je sagradila mlin za meljavu pšenice).

Slovenija i Mađarska
Krajem 2012. godine otvorene su prve prodavaonice u Sloveniji, identičnog izgleda i ponude kao i u prodavaonicama u Hrvatskoj, a već slijedeće godine otvorena je prva Mlinar prodavaonica u centru Budimpešte.

Najmodernije peći
Pekare su premrežene brojnim rashladnim sustavima, komorama za odgođenu fermentaciju, brojnim silosima koji čuvaju zalihe najkvalitetnijih hrvatskih sirovina, proizvodi se peku u najmodernijim i najkvalitetnijim pećima za pekarstvo, a skladišni prostori zadovoljavaju visoke kriterije čuvanja kvalitete.

"Misija kruha"
Pekarsko fino tijesto je način kroz koji se izražava odanost; skladište pomno vodi brigu o održavanju stanja u kojem dozrijevaju komponenti, vozači brinu za pravovremenu isporuku i očuvanje svježine; prodavači u našim trgovinama znaju točno koje su prednosti i mogućnosti za istaknuti posebne ponude, a menadžeri kvalitete su doslovno dan i noć “Misija kruha”.

Doručak u Mlinaru
Omlet s dodatkom šunke i gljiva po želji kupca, spravljeni od svježih namirnica bez dodatka masnoća. Omlet se sevira na kriške integralnog i bijelog tost kruha uz dodatak osvježavajuće rajčice. Uz finu i mirisnu kavu ovo će biti pravi užitak i dodatna energija za odličan početak dana.

Vrhunska kvaliteta proizvoda
Osim implementacije ISO 9001, HACCP i IFS sustava koji zahtijevaju vrhunsku kvalitetu proizvoda, Mlinar proizvodi nose oznaku i Kosher certifikata, što znači da su pripremljeni u skladu s židovskim zakonom i pravilima Tore, te ih mogu konzumirati članovi židovske vjerske zajednice.

Mlinar u Njemačkoj
Prodavaonica na adresi Marienplatz 16 jedna je od šest Mlinarovih maloprodaja koje ćemo do kraja 2015. otvoriti u Bavarskoj. 

Tvornica Bureka
Mlinar je u pogon pustio 40 milijuna kuna vrijednu tvornicu bureka u Osijeku, visokotehnološki proizvodni pogon u kojem se tisuće komada dnevno ove omiljene balkanske delicije, proizvodi prema tradicionalnoj recepturi ali na moderan, industrijski način, kako za domaće tako i za mnoga inozemna tržišta.

Komentari (28)
Pogledajte sve

Male dioničare Mlinar je izigrao i to se pamti cijeli život. Nikakve reklame ne mogu sprati ljagu sa tog prljavog čina. Tu vrijedi ona poslovica “Vuk dlaku mijenja ali ćud… ”


Svaki se bijeli kruh brzo raspada

i Vi bi se raspali da u Vas potrpaju sve ono što zamiješaju u njega

Skupoooo

Istisnuli su male dioničare po. smiješnim cijenana. Burekdžije

New Report

Close