ZSE pronašao prvi startup za ‘funding’

Autor: Bernard Ivezić , 06. prosinac 2016. u 22:00
Ivana Gažić ne otkriva s kojim će startupom otvoriti hrvatsku startup burzu/G. Stanzl/PIXSELL

ZSE je u rujnu najavila da ulazi u partnerstvo s estonskim startupom Funderbeamom kako bi pokrenula hrvatsku crowdinvesting platformu.

Zagrebačka burza objavila je da bi uskoro mogli imati prvu domaću corwdinvesting kampanju.

Na upit Poslovnog dnevnika burza je potvrdila da je provela inicijalno snimanje tržišta i da ima kandidata koji su već poprilično spremni za kampanje grupnog investiranja. ZSE je u rujnu najavila da ulazi u partnerstvo s estonskim startupom Funderbeamom kako bi pokrenula hrvatsku crowdinvesting platformu i time od početka 2017. omogućila ovaj oblik investiranja u Hrvatskoj. Ivana Gažić, predsjednica Uprave ZSE-a kaže da ispituju interes hrvatskih startupova te da zaprimaju ponude. Navodi da Funderbeamov odbor za procjenu kvalitete startupova i njihovih ideja ocjenjuje prijavljene kako bi utvrdili njihovu spremnost za početak funding aktivnosti.

"Moramo istaknuti da smo dosta zadovoljni kvalitetom prijava i da vjerujemo kako bismo vrlo uskoro mogli imati i prvu domaću funding kampanju na Funderbeam SEE platformi", kaže Gažić. Dodaje da su se uvjerili da ovdje ima kvalitetnih ideja i investicijskih priča. Usto, kaže, štednja u Hrvatskoj kontinuirano raste. "Samo je još potrebno malo motivirajuće atmosfere te mobiliziranja investitora da podrže kvalitetne projekte", tvrdi Gažić. Ističe kako se nada da će se uskoro i u Hrvatskoj vidjeti jednako uspješne kampanje. Pri tome se referirala na kampanje Trilleniuma, ZIP Accelerator1 i, najnoviju, Scorrers kampanju koja upravo traje na Seedrsu.

Komentirajte prvi

New Report

Close