ZSE: Promet u prosincu pao 40 posto

Autor: Tomislav Pili , 04. siječanj 2017. u 22:00
Bitnijih pomaka nije bilo ni kod kretanja indeksa koji su stagnirali/FOTOLIA

Na pad najviše utjecalo potonuće blok-prometa dionicama za 64 posto.

Loš završetak godine na Zagrebačkoj burzi što se tiče prometa. Prema izvješću za prosinac objavljenom u srijedu, dionički promet u odnosu na studeni smanjio se više od 13 posto na 159,9 milijuna kuna. Iako je obveznički promet porastao 10 posto na 50,6 milijuna kuna, potonuće blok-prometa dionicama za 64 posto na 102,6 milijuna kuna dovelo je do pada ukupnog prometa za 40 posto za 313,2 milijuna kuna.

Bitnijih pomaka nije bilo ni kod indeksa. CROBEX i uži CROBEX10 praktički su stagnirali, a među sektorskim indeksima najveći rast od četiri posto bilježi građevinski CROBEXkonstrukt. Dionička kapitalizacija od 143,2 milijarde kuna manja je 1,6 posto, a ukupna od 232,4 milijarde kuna za jedan posto. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

najdraža mi je ona kada ga je kobiila udarila od ljubomore ali…

“Pajdo ne vodi brigu! Sve će izać na dobro!”
co utemeljeno 1884

kolega laštika se min 3 tjedna španala ,ostaje da vidimo do kud će dobaciti.
na jednoj temi sam napisao da bez teških crnjaka u 2017 nema takvog pozitivnog scenarija koji bi bio senzacija.
čekamo štediše koje glume strpljivost i glancaju,poliraju svoj cash,koje su u prvom tjednu(skračenom) trgovanja mogli što po trenutnim kamatnim prinosima ne mogu u 2-3 god,mogli su i u zadnje 3g udvostručiti imovinu na zse mjereno tržišnom kapitaliacijom…
tika-taka je brutalna ,nemilosrdna,navlači mokre snove i znojenje na vanjskim temperaturama -10do -20c pri buri koja dere i na moru i na kopnu,ne usudim se niti pomisliti šta će tek biti u proljeće a da ljeto niti ne spominjem.treba kupovati dionice firmi koje proizvode klima uređaje,pacemakere…
šalu na stranu,živimo u nevjerojatna vremena istovremeno prijete crnjaci iz paštete,smakovi svijeta raznih vrsta ali svjedočimo,participiramo i bogom danim vremenima da se nije nikad moglo kako neki jesu,vrijedi za svijet ali i naš market.idila za svakoga po nešto,kako si tko sam izabere.
može li bolje,poštenije….

Ovo tek sad vidim. Promet pao? Nikako dobra vijest.

New Report

Close