Živaljiću 2,8 milijuna kuna bonusa za 2018.

Autor: Ana Blašković , 09. svibanj 2019. u 08:07
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Iznos od 1,9 milijuna kuna dobit će i bivša članica Uprave Dijana Hrastović.

Zadovoljan rezultatima poslovanja Zagrebačke banke u prošloj godini, talijanski vlasnik UniCredit grupa, nagradit će predsjednika Uprave Miljenka Živaljića izdašnim bonusom.

U pozivu na skupštinu 13. lipnja objavljenom na Zagrebačkoj burzi dioničarima se predlaže da to bude 2,8 milijuna kuna u bruto iznosu.

"Predsjednik Uprave ocijenjen je visokom razinom individualne uspješnosti – Premašuje očekivanja", stoji u obrazloženju prijedloga da se Živaljića nagradi omjerom 1,14:1 bonusa i plaće. 

S 1,9 milijuna kuna bruto bit će nagrađena i bivša članica Uprave za maloprodaju Dijana Hrastović koja je u veljači ove godine otišla iz banke po isteku mandata.

Uz bonus, u tom je iznosu uključeno nešto više od milijun kuna otpremnine. Zagrebačka banka zaključila je 2018. s 1,8 milijardi kuna neto dobiti, milijardu više nego 2017. godine u kojoj su na rezultat bitno utjecali otpisi zbog Agrokora. 

Neto kamatni prihod blago je smanjen na 2,6 milijardi kuna, dok je operativna dobit bila 10-ak posto veća u odnosu na prethodnu godinu i iznosila 2,68 milijardi kuna.

Zaba je lider na bankarskom tržištu sa 113,2 milijarde kuna imovine, odnosno oko 27 posto tržišnog kolača. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ma sve pet, ali to je plaća za 4000 ljudi. Kad će on to potrošiti i kako?

HansPeter, 09.05.2019. u 11:01
zvonkac 10:52 9.5.2019.
Evo to vam je kapitalizam, nama naknade za svaku sitnicu i po potrebi ovrhe a njima milijunski bonusi. Zašto tu nema progresivnog oporezivanje dobiti.

On plaća sve isto kao i vi, još i više, samo što on zarađuje više od vas (a vjerojatno i radi malo više) pa nema vremena zamarati se sitnicima. Uostalom, zar bi radije cijeli život radio za siću ili imao mogućnost zarađivati milijunske bonuse?

Evo to vam je kapitalizam, nama naknade za svaku sitnicu i po potrebi ovrhe a njima milijunski bonusi. Zašto tu nema progresivnog oporezivanje dobiti.

New Report

Close