Živaljiću 2,8 milijuna kuna bonusa za 2018.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Iznos od 1,9 milijuna kuna dobit će i bivša članica Uprave Dijana Hrastović.

Zadovoljan rezultatima poslovanja Zagrebačke banke u prošloj godini, talijanski vlasnik UniCredit grupa, nagradit će predsjednika Uprave Miljenka Živaljića izdašnim bonusom.

U pozivu na skupštinu 13. lipnja objavljenom na Zagrebačkoj burzi dioničarima se predlaže da to bude 2,8 milijuna kuna u bruto iznosu.

"Predsjednik Uprave ocijenjen je visokom razinom individualne uspješnosti - Premašuje očekivanja", stoji u obrazloženju prijedloga da se Živaljića nagradi omjerom 1,14:1 bonusa i plaće. 

S 1,9 milijuna kuna bruto bit će nagrađena i bivša članica Uprave za maloprodaju Dijana Hrastović koja je u veljači ove godine otišla iz banke po isteku mandata.

Uz bonus, u tom je iznosu uključeno nešto više od milijun kuna otpremnine. Zagrebačka banka zaključila je 2018. s 1,8 milijardi kuna neto dobiti, milijardu više nego 2017. godine u kojoj su na rezultat bitno utjecali otpisi zbog Agrokora. 

Neto kamatni prihod blago je smanjen na 2,6 milijardi kuna, dok je operativna dobit bila 10-ak posto veća u odnosu na prethodnu godinu i iznosila 2,68 milijardi kuna.

Zaba je lider na bankarskom tržištu sa 113,2 milijarde kuna imovine, odnosno oko 27 posto tržišnog kolača. 

Komentari (3)
 • jod
  jod 15:05 9.5.2019.

  Ma sve pet, ali to je plaća za 4000 ljudi. Kad će on to potrošiti i kako?

 • HansPeter
  HansPeter 11:01 9.5.2019.

  zvonkac 10:52 9.5.2019.
  Evo to vam je kapitalizam, nama naknade za svaku sitnicu i po potrebi ovrhe a njima milijunski bonusi. Zašto tu nema progresivnog oporezivanje dobiti.

  On plaća sve isto kao i vi, još i više, samo što on zarađuje više od vas (a vjerojatno i radi malo više) pa nema vremena zamarati se sitnicima. Uostalom, zar bi radije cijeli život radio za siću ili imao mogućnost zarađivati milijunske bonuse?

 • zvonkac
  zvonkac 10:52 9.5.2019.

  Evo to vam je kapitalizam, nama naknade za svaku sitnicu i po potrebi ovrhe a njima milijunski bonusi. Zašto tu nema progresivnog oporezivanje dobiti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!