Zagrebačka burza potpisala sporazum o razumijevanju s Argentinskom burzom

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2018. u 14:12
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Dvije burze sporazumjele su da će surađivati na području uvođenja i razvoja novih proizvoda i tehnologija koje mogu pomoći daljnjem razvoju argentinskog i hrvatskog tržišta kapitala

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić i predsjednik Agentinske burze (Bolsas y Mercados Argentinos, BYMA) Ernesto Allaria potpisali su u Buenos Airesu sporazum o razumijevanju.

Dvije burze sporazumjele su da će surađivati na području uvođenja i razvoja novih proizvoda i tehnologija koje mogu pomoći daljnjem razvoju argentinskog i hrvatskog tržišta kapitala. Tijekom posjeta naglasak u razgovorima bio je na vrlo aktivnom tržištu čekovima i mjenicama koje omogućava BYMA.

Tom prilikom predsjednik BYMA-e Ernesto Allaria izjavio je: „Ovakve suradnje kakvu smo uspostavili sa Zagrebačkom burzom i jačanje veza s tržištima diljem svijeta pomažu povećanju vidljivosti argentinskog tržišta kapitala te dijeljenju znanja i iskustva.“

„Izvrsno surađujemo s burzama u okruženju i bližoj regiji, ali nastojimo proširiti horizonte suradnje i kontinuirano pratiti i globalne burzovne trendove. Nakon lanjskog potpisa sporazuma o suradnji s Tajvanskom burzom, izuzetno nam je drago da smo postavili okvir suradnje i s Argentinskom burzom. Samo međusobnom suradnjom i razmjenom znanja i ekspertize možemo doprinijeti razvoju naših financijskih sustava, a u konačnici i naših gospodarstva“, zaključila je Ivana Gažić.

Argentinsko tržište kapitala prošle je godine bilo najuspješnije svjetsko tržište – argentinski burzovni indeks Merval rastao je više od +77%, a trend rasta nastavlja se i u ovoj godini.

Komentari (1)
Pogledajte sve

hOĆEMO LI MI TRGOVATI NA ARGNT ILI ONI NA ZSE ?

New Report

Close