Za naše i slovenske tvrtke zanimaju se i kineski ulagači

Autor: Tomislav Pili , 26. svibanj 2017. u 07:42
Aleš Ipavec (Ljubljanska burza) i Ivana Gažić (Zagrebačka burza)/TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

Rekordan interes investitora potvrđuje dolazak 56 analitičara koji su zatražili 255 sastanaka.

S obzirom da zanimanje investitora za izdavatelje sa Zagrebačke i Ljubljanske burze kontinuirano raste, ovogodišnji – već četvrti po redu – Investicijski dani hrvatskog i slovenskog tržišta kapitala “otišli su u množinu” jer prvi puta umjesto jednog traju dva dana. Događanje se tradicionalno odvija svake godine u svibnju u Zagrebu, a koncipirano je kao mjesto susreta slovenskih i hrvatskih investitora te eminentnih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze, s ciljem da se kroz niz individualnih sastanaka na jednome mjestu u kratkom razdoblju omogući neposredan kontakt kompanija i investitora.

Na ovogodišnjim Investicijskim danima sudjeluje osam slovenskih i sedam hrvatskih kompanija: Atlantic Grupa, Gorenje, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatski telekom, Intereuropa, Krka, Luka Koper, Petrol, Podravka, SavaRe, Tankerska Next Generation, Telekom Slovenije, Valamar Riviera, Zagrebačka burza i Zavarovalnica Triglav. Na Zagrebačkoj burzi tvrde da je ove godine interes investitora rekordan. Za događanje je prijavljeno sudjelovanje 30 investicijskih društava i banaka te 56 analitičara i investitora iz Austrije, Mađarske, Češke, Estonije, Kine, Hrvatske i Slovenije. Zaprimljeno je 255 zahtjeva za sastanke, a tvrtke će održavati čak 198 individualnih i skupnih sastanaka.

“Otkako smo započeli organiziranje ovog događanja s Ljubljanskom burzom, broj investitora i zahtjeva za sastancima kontinuirano raste, osobito inozemnih investitora. Zagrebačka burza ulaže veliki trud da svoje izdavatelje profesionalno i konzistentno prezentira zainteresiranim investitorima i na taj način poveća atraktivnost i likvidnost našeg tržišta”, istaknula je predsjednica Uprave Ivana Gažić.

Aleš Ipavec, predsjednik Uprave Ljubljanske burze, dodao je kako su zajedničke aktivnosti Ljubljanske i Zagrebačke burze pokazale svoj potencijal te da svjedočimo interesantnim momentima u razvoju oba tržišta kapitala. “Investicijski dani postali nezaobilazno mjesto susreta važnih domaćih i međunarodnih investitora, a rastući interes potvrđuje atraktivnost oba tržišta”, zaključio je Aleš Ipavec.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

novi kineski slogan, Kupimo Hrvatsku

New Report

Close