Velik interes za HEP na investicijskim danima ZSE

Autor: Marina Šunjerga/VL , 24. svibanj 2017. u 22:01
HEP priznaje da ulagače zanima hoće li i kada doći do IPO-a/Goran Kovačić/PIXSELL

Više od 20 stranaka zainteresirano za prezentaciju, iz HEP-a kažu da se ne radi o novoj obvezničkoj tranši ili IPO-u.

Zagrebačka i Ljubljanska burza iduća će dva dana organizirati investicijske dane na kojima će investitori moći doznati više o većini blue-chip kompanija koje su listane u Sloveniji i Hrvatskoj.  

Zanimljivo jedan od sudionika investicijskih dana bit će i Hrvatska elektroprivreda. Više od 20 potencijalnih ulagača iskazalo je interes za razgovor s predstavnicima kompanije, ali u Hrvatskoj elektroprivredi tvrde da je riječ samo o redovnim odnosima s ulagačima, a ne o najavi neke nove obvezničke tranše ili pak o razgovorima o inicijalnoj javnoj ponudi dionica (IPO-u).  "Hrvatska elektroprivreda godinama je prisutna na domaćem i inozemnom tržištu kapitala, te kao dio dobre poslovne prakse njeguje različite vidove odnosa s investitorima.

Tako je i sudjelovanje Hrvatske elektroprivrede na investicijskim danima Zagrebačke i Ljubljanske burze dio uobičajenih aktivnosti redovne i kvalitetne komunikacije s domaćim i inozemnim investitorima", poručili su iz kompanije.  Ipak i u Hrvatskoj elektroprivredi priznaju da ulagače najviše zanima IPO komunalca te da prikupljaju informacije o tome hoće li do njega doći pa je vjerojatno potencijalna privatizacija Hrvatske elektroprivrede uzrok tolikom interesu na tržištu kapitala. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

još jedan prođe dan
tiho diše
Idiotistan…Vaš link …

Ček, ček , moji dragi investitori , ne može to tako , čekamo druga G. Marića da se objavi javnosti i baci koju ” mudru” u svezi toga .

New Report

Close