Adris grupa: Danas kreće novi Program otkupa do 1,64 milijuna dionica

Autor: Jadranka Dozan , 19. lipanj 2019. u 07:37
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Vlastite dionice kupovat će se na uređenom tržištu Zagrebačke burze.

U skladu s ovlaštenjem prošli tjedan održane Glavne skupštine, Uprava Adris grupe objavila je početak novog Programa otkupa vlastitih dionica, s predviđenim trajanjem od godinu dana.

Za taj je program na raspolaganje stavljeno 900 milijuna kuna, a plan je da se na taj način omogući stjecanje do maksimalno 1,64 milijuna dionica, što uključuje i redovne i tzv. povlaštene dionice (oznaka ADRS i ADRS2).

Iz rovinjske kompanije ističu kako se program provodi s ciljem da se otkupljene dionice u drugom koraku ponude na prodaju i/ili za nagrađivanja radnika i menadžmenta Adrisa i povezanih društava.

Vlastite dionice kupovat će se na uređenom tržištu Zagrebačke burze, a izvršenje programa otkupa, kako se navodi, "ovisi o tržišnim uvjetima i strateškim odlukama Adrisa te se može promijeniti, napustiti ili prilagođavati tijekom predviđenih uvjeta njegovog trajanja".

Ukratko, djelovat će kao kupac ovisno o tržišnim uvjetima. Na dan objave početka Programa Adris drži 437.648 vlastitih dionica (obaju rodova) što predstavlja 2,66% temeljnog kapitala (1,10% ukupnog broja ADRS i 4,88% ADRS2).

Komentirajte prvi

New Report

Close