Sud odbacio tužbu protiv Herbalifea

Autor: Poslovni dnevnik , 19. ožujak 2015. u 21:59
Investitor Bill Ackman/REUTERS

Tužitelji nisu dokazali da kompanija funkcionira kao piramida.

Los Angeles Okružni sud Los Angelesa odbacio je tužbu dva američka mirovinska fonda koji su tužili kompaniju za dodatke prehrani Herbalife zbog prijevare.

Herbalife su tužili mirovinski fondovi vatrogasaca Oklahome i Atlante, a suština tužbe je bila da je kompanija lažno prikazivala kako legalno posluje, iako se radi o piramidalnoj shemi. To je, navodno, utjecalo na cijenu dionice. Međutim, sudac Dale Fischer presudio je kako tužitelji nisu dokazali da su nalazi investitora Billa Ackmana utjecali na kretanje dionice. Rat između Ackmana i Herbalifea traje već godinama.

Čuveni investitor kladio se u milijardu dolara da će dionice Herbalifea pasti, pa je prošle godine održao dvosatnu javnu prezentaciju na kojoj je iznio niz argumenata kako Herbalife ustvari funkcionira kao piramidalna shema. Oštrica kritika usmjerena je na navode kako uspjeh neovisnih distributera dodataka prehrani više ovisi o broju novoregrutiranih distributera, a ne o samoj prodaji. Herbalife dugo opovrgava da funkcionira kao piramida.  

Komentirajte prvi

New Report

Close