Oppenheim darovao dionice Ingre

Igor Oppenheim ne otkriva na koga je prenio dionice/T. M./PIXSELL Igor Oppenheim ne otkriva na koga je prenio dionice/T. M./PIXSELL

Predsjednik Uprave i vodeći dioničar sa 9,52 posto pao na svega 0,02 posto udjela.

Ingra je pred značajnom promjenom dioničarske strukture. Kompanija je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi izvijestila kako je predsjednik Uprave Igor Oppenheim, ujedno i vodeći dioničar tog "građevinca", pao ispod praga od pet posto.

Naime, kako se pojašnjava u objavi, Oppenheim je 9. svibnja, izvan organiziranog tržišta Zagrebačke burze, temeljem dva ugovora o darovanju otpustio ukupno 1,28 milijuna dionica Ingre.

Svaki od darovnih ugovora odnosio se na 644.000 dionica. Kome je i zašto Oppenheim darovao dionice, za sada je nepoznato dok kroz par dana ne bude proknjiženo u depozitoriju.

Iz Ingre su odgovorili kako je razlog otpuštanja dionica Oppenheimova privatna stvar i kompanija nije u mogućnosti komentirati njegove osobne odluke.

"Društvo je sukladno propisima dostavilo obavijesti s pripadajućim propisanim sadržajem na za to predviđena mjesta", dodali su iz kompanije. Podsjetimo, Ingrin čelnik do sada je bio uvjerljivo najveći dioničar sa 9,53 posto udjela.

Nakon darivanja Oppenheim je zadržao simboličnih 2566 dionica što je 0,02 posto udjela. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!