Obustava trgovanja Diokijem!

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2013. u 15:01
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Obustavlja se trgovanje dionicama društva Dioki, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon što je Poslovni.hr objavio da je Dioki i službeno završio u stečaju.

Obustavlja se trgovanje dionicama društva Dioki, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze nakon što je Poslovni.hr objavio da je Dioki i službeno završio u stečaju.

Ovo rješenje traje do kraja trgovinskog dana 27. studenog 2013. godine. 

Obrazloženje odluke objavljene na stranicama Zagrebačke burze prenosimo u cijelosti:
 
Dana 27. studenog 2013. godine Burza je od strane društva DIOKI d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Čulinečka cesta 252 (u daljem tekstu: Izdavatelj), zaprimila obavijest da je Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu, broj: 7 St-1984/13, dana 27. studenog 2013. godine u 12:00 sati, otvoren stečajni postupak nad Izdavateljem. 
 
S obzirom da informacija o otvaranju stečajnog postupka nad Izdavateljem predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Izdavatelja, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima. 
 
Slijedom iznesenog, trgovina dionicama Izdavatelja uvrštenim na uređeno tržište Burze, obustavlja se do kraja trgovinskog dana 27. studenog 2013. godine, što je prema ocjeni Burze uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka. 
 
Člankom 330. st. 2. Zakona o tržištu kapitala propisano je da je burza dužna donijeti odluku o privremenoj obustavi trgovanja ukoliko to zahtjeva zaštita ulagatelja. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close