Metronet u prvom polugodištu imao veću razinu profitabilnosti od HT-a

Autor: Bernard Ivezić , 24. kolovoz 2015. u 22:00
Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta i partner u jednom od vodećih dioničara Quaestusu/Jurica Galioić/PIXSELL

Operator koji je najavio da želi izlistati svoje dionice na Zagrebačkoj burzi u prvih šest mjeseci imao operativnu dobit od 44,4 mil. kuna.

Metronet je objavio da je prvo polugodište završio s EBITDA maržom od 42 posto.

Fiksni telekom operater koji je usmjeren na pružanje usluga poslovnim korisnicima po tome ima veću operativnu profitabilnost od Hrvatskog telekoma. Podsjetimo, HT je u izvješću za prvih pola godine naveo da mu je EBITDA marža bila 39,6 posto i da ju je povećao s lanjskih 38,9 posto. Dennis Allan Rukavina, član Uprave Metroneta za financije, kaže da je tvrtka nastavila s pozitivnim poslovnim rezultatima i financijskim pokazateljima. U prvoj polovici godine imala je prihod od 108,7 milijuna kuna, operativnu dobit od 44,4 milijuna kuna i neto dobit od 16,7 milijuna kuna.

"Ono što bismo posebno izdvojili naše je daljnje ulaganje u rast kompanije, osobito velike investicije u same zaposlenike, čiji smo broj znatno povećali", kaže Rukavina. Kompanija dodaje da je u segmentu poslovnih korisnika, koji im predstavlja najvažniji dio poslovanja, zabilježili rast prihoda od tri posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na iznos od 96,4 milijuna kuna. Navodi da su povećali kapitalne investicije za gotovo 30 posto na 27,2 milijuna kuna, od kojih u idućem razdoblju očekuju daljnji rast.

 

42posto

EBITDA marže imao Metronet u prvih šest mjeseci 2015. godine

Ulagali su, među ostalim, u novu platformu za pružanje fiksnih telefonskih usluga, povećanje kapaciteta IP mreže, proširenje optičke mreže te proširenje kapaciteta i funkcionalnosti platforme za pružanje cloud usluga. Usto, povećali su investicije u zaposlenike, i to 10 posto u odnosu na prošlu godinu. Na taj su način povećali broj zaposlenih i radili na njihovu obrazovanju.

"Sve to je dokaz da kompanija ima sjajnu budućnost i velike planove, u što smo znatno uložili, kako bismo i dalje nastavili s uspješnim radom kad najveći alternativni operator za poslovne korisnike", kaže Rukavina. Metronet je u objavi Zagrebačkoj burzi najavio da će njegovi dioničari 18. rujna na izvanrednoj glavnoj skupštini glasati o izboru savjetnika koji će operateru pomoći da uspješno izlista svoje dionice u prvoj kotaciji Zagrebačke burze. Pojedinačno najveći suvlasnik Metroneta s 20,9 posto udjela su Hypo Alpe-Adria-Bank i Škegrin Quaestus.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Bajkovito! [emo_smijeh]

..mi prešli na Metronet…jednostavni su…solidni.

New Report

Close