Investitori trebaju vremena da se upoznaju s odlukom o Dalekovodu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2013. u 12:49
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi do podneva stagnirali, dok se čeka početak trgovanja dionicom Dalekovoda, koje je obustavljeno od jutros nakon vijesti da je Trgovački sud u Zagrebu odbio njezin prijedlog predstečajne nagodbe.

Na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi do podneva stagnirali, dok se čeka početak trgovanja dionicom Dalekovoda, koje je obustavljeno od jutros nakon vijesti da je Trgovački sud u Zagrebu odbio njezin prijedlog predstečajne nagodbe.

Crobex indeks oko podneva stagnirao je na 1.825 bodova, dok je Crobex10 bio u plusu 0,2 posto, na 1.033 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 3 milijuna kuna, te je bio otprilike na istoj razini kao jučer u ovo doba.

„Promet je i danas na domaćoj burzi standarno nizak, a Crobexi stagniraju. Nema vijesti, izuzev iz Dalekovoda, čije je trgovanje tijekom jutra obustavljeno zbog odluke Trgovačkog suda o odbijanju predstečajne nagodbe“, ističe Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Nakon što su iz Dalekovoda jutros izvijestili da im je Trgovački sud u Zagrebu dostavio rješenje kojim se odbija prijedlog za sklapanje predstečajne nagodbe, Zagrebačka burza obustavila je trgovanje tom dionicom, kako bi investitori imali dovoljno vremena da se upoznaju s tom odlukom.

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić odbio je 16. rujna prijedlog predstečajne nagodbe jer ga, kako je naveo u svom zaključku, smatra nedopuštenim. Drži da je u suprotnosti s odredbama Ustava, koji nalaže jednakost svih pred zakonom, kojim se jamči pravo vlasništva i koji daje svim poduzetnicima jednak pravni položaj na tržištu.

Iz Dalekovoda zasad nemaju komentara i razmatraju koje im opcije stoje na raspolaganju.

U međuvremenu, Nadzorni odbor Dalekovoda na današnjoj sjednici primio je na znanje ostavku predsjednika Uprave Matjaža Gorjupa te je za novog predsjednika Uprave imenovao Gorana Brajdića, priopćeno je iz te tvrtke.

Najveći promet na domaćem tržištu do podneva je ostvaren dionicom HT-a, u visini od milijun kuna. Cijena joj je ojačala 0,13 posto, na 178,15 kuna.

Slijedi dionica Ine, s prometom od 450.000 kuna. Cijena joj je porasla 1,81 posto, na 4.300 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, po dobitku se ističu dionice Varteksa, sa skokom cijene za 6,38 posto, te Lavčevića, za 4,88 posto.

Najveće gubitnice su dionice PBZ-a, s padom cijene za 6,4 posto, te Ingre, za 5,16 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close