Europske burze blago porasle nakon jučerašnjeg pada

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2014. u 11:28
Thinkstock

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,2 posto, na 1.340 bodova, nakon što je jučer za toliko pao.

Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle, nakon jučerašnjeg pada, no trguje se oprezno dok ulagači čekaju nove kvartalne poslovne rezultate kompanija, koji bi mogli jasnije usmjeriti tržišta.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica bio je u 9,30 sati u plusu 0,2 posto, na 1.340 bodova, nakon što je jučer za toliko pao.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati na dobitku između 0,1 i 0,3 posto.

Jučer su cijene dionica na europskim tržištima pale zbog slabijih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata američkih banaka i kompanija, a jutros je nastavljen niz neugodnih vijesti iz korporativnog sektora.

Royal Dutch Shell upozorio je da bi njegovi poslovni rezultati u posljednjem lanjskom tromjesečju mogli biti znatno slabiji u odnosu na prethodne kvartale.

Cijena dionice tog naftnog diva potonula je više od 3 posto, zbog čega je indeks energetskog sektora jutros najveći gubitnik.

U fokusu ulagača poslijepodne će biti poslovna izvješća General Electrica i Morgan Stanleya, koja bi mogla jasnije usmjeriti tržišta.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,1 posto, na 15.734 boda. U cijelom ovom tjednu izgubio je 1,1 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close