Dividenda lansirala dionicu HT-a

Autor: Tomislav Pili , 03. veljača 2010. u 22:00

Cijena dionice najvećega domaćeg telekoma u srijedu porasla 2,5 posto

Pomama ulagača za ovogodišnjom HT-ovom dividendom lansirala je tu dionicu u srijedu na 308,9 kuna. Završetkom trgovanja dionica je porasla za 2,5 posto uz promet od 11,1 milijun kuna.

HT-ova dionica tako je “potukla” i indekse CROBEX i CROBEX10 koji su rasli 0,9 posto, odnosno 0,8 posto. O pojačanom interesu za tu dionicu, kako se približava vrijeme održavanja Glavne skupštine dioničara najvećega domaćeg telekoma, dovoljno govori i podatak da je samo od početka godine HT-ova dionica skočila za gotovo 12 posto. Skok HT-a iznenađuje i analitičare tržišta kapitala. “Moram priznati da je ovaj skok prilično iznenađujući. U samo mjesec i pol dana dionica je porasla za više od 10 posto. Vjerojatno je glavni motiv dividenda koja bi se mogla kretati oko 30-ak kuna po dionici. Nije isključena ni mogućnost izvanredne dividende. No sve su to spekulacije dok ne budu objavljene odluke Glavne skupštine dioničara”, kazao je Roman Rinkovec, investicijski savjetnik u Credosu. Prema njegovu mišljenju, dobar dio “zasluga” za skok cijene dionice najvećega domaćeg telekoma imaju investicijski fondovi, prije svega mirovinski. “Dionicu HT-a, s obzirom na njezine značajke, mogu dignuti samo veliki i jaki igrači”, smatra Rinkovec.

ZSE

CROBEX opet iznad 2200
Nakon dva trgovinska dana burzovni indeks Zagrebačke burze u srijedu se opet našao iznad psihološki važne granice od 2200 bodova. Uz rast od 0,87 posto CROBEX je zaključen na 2212,18 bodova. CROBEX10 je ojačao za 0,71 posto, a zaustavio se na 1172,15 bodova. Svojevrsni dobitnici dana među likvidnijim dionicama su dionice Diokija s rastom od 6,5 posto te Auto-Hrvatske sa skokom od 5,2 posto. Titulu najvećega gubitnika u srijedu je uvjerljivo ponijela dionica Đakovštine koja je potonula dodatnih 15 posto, na 8,5 kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ajmooooo

Interesantno u doba informatičke pismenosti, zrelosti i kad se milijarde izdvajaju u e-budaleštine zbog kojih će 70% državnih službenika letiti van sa posla, dividenda dan se obračunava na tako primitivan način koji omogućava.. eh..
Koji film, koji film..

New Report

Close