Dionički promet u svibnju na Zagrebačkoj burzi skočio 30 posto

Autor: Tomislav Pili , 04. lipanj 2014. u 19:04
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Rast bilježe gotovo svi pokazatelji trgovanja.

Zagreb  Unatoč blagom padu ukupnog prometa, svibanj na Zagrebačkoj burzi donio je osjetno poboljšanje svih ostalih pokazatelja trgovanja.

Zbog prepolovljavanja blok-prometa dionicama na 53,5 milijuna kuna ukupni je promet oslabio relativno blagih 3,6 posto na 330,7 milijuna kuna, stoji u mjesečnom izvješću objavljenom u utorak.Međutim, zato promet unutar knjige ponuda bilježi rast od 29 posto na gotovo 270 milijuna kuna. Gotovo istovjetni skok bilježi i dionički promet unutar knjige ponuda koji je na mjesečnoj razini uvećan za 30 posto na 256 milijuna kuna. Ipak, na godišnjoj razini dionički je promet oslabio tri posto.

Svibanj je donio pozitivne promjene i u obvezničkom prometu koji je porastao za 12 posto na 13,9 milijuna kuna. I promet certifikatima bilježi 10-postotni rast.Iako je indeks CROBEX tijekom prošlog mjeseca oslabio 1,2 posto, dionička tržišna kapitalizacija, odnosno vrijednost svih dionica na burzi porasla je tri posto na 117,7 milijardi kuna. Ukupna tržišna kapitalizacija porasla je dva posto na 189 milijardi kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close