Dionicama Croatia osiguranja i Adris grupe obustavljeno trgovanje

Autor: Poslovni.hr , 18. prosinac 2013. u 15:03
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka burza je obustavila trgovanje povlaštenim i redovnim dionicama Croatia osiguranja i Adris grupe.

Piše: HR Portfolio

Zagrebačka burza je obustavila trgovanje povlaštenim i redovnim dionicama Croatia osiguranja i Adris grupe.

Burza je na internet skim stranicama Vlade Republike Hrvatske uočila najavu 132. sjednice Vlade zakazane za 18. prosinac 2013. godine s početkom u 14:00 sati na kojoj će se odlučivati o odabiru najpovoljnijeg investitora za kupnju dijela vlasničkog udjela Republike Hrvatske i dokapitalizaciju društva Croatia osiguranje d.d..

S obzirom da informacija o odabiru najpovoljnijeg i nvestitora za kupnju dionica i dokapitalizaciju Izdavatelja predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Croata osiguranja i Adris grupe, nastala je situacija u kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka kada javnost bude potpuno i točno informirana o navedenim okolnostima.

Slijedom iznesenog, trgovina dionicama Croatie osiguranja i Adris grupe uvrštenim na uređeno tržište Burze, obustavlja se dok Izdavatelji ne dostave Burzi obavijest o predmetnoj odluci Vlade Republike Hrvatske, što je prema ocjeni Burze uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close