Bitcoin na koljenima: Zbog samo jedne istrage vrijednost mu je pala za 12 posto

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Digitalna valuta bitcoin zaključila je 2016. godinu većim skokom vrijednosti od svih standardnih valuta, a na početku nove godine prekoračila je razinu od tisuću dolara prvi puta u tri godine. No, objava vijesti o istrazi u Kini srozala je vrijednost bitcoina.

Vrijednost digitalne valute bitcoin pala je u srijedu ujutro za 12 posto, na 797 dolara, što je pad od 108 dolara.

Do pada je došlo nakon što je Kina objavila da je otvorila istragu o trgovanju bitcoinima u Kini radi manipulacija na tržištu, pranja novca, neovlaštenog financiranja i drugih pitanja, objavio je Reuters.

Pad vrijednosti u srijedu došao je nakon što se činilo da je ova kriptovaluta ušla u fazu stabilizacije vrijednosti te se tri dana držala između 880 i 920 dolara. 

Digitalna valuta bitcoin zaključila je 2016. godinu većim skokom vrijednosti od svih standardnih valuta, a na početku ove godine prekoračila je razinu od tisuću dolara prvi puta u tri godine.

Treba napomenuti da tečaj bitcoina snažno oscilira još od dana kada je stvoren. Tako je u dva mjeseca krajem 2013. godine njegova vrijednost udeseterostručena, prekoračivši razinu od 1.100 dolara, da bi potom u samo nekoliko tjedana nakon hakerskog napada na tokijsku trgovinsku platformu Mt. Gox potonula ispod 400 dolara.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve