Bitcoin na koljenima: Zbog samo jedne istrage vrijednost mu je pala za 12 posto

Autor: Poslovni.hr , 11. siječanj 2017. u 14:17
Foto: Shutterstock

Digitalna valuta bitcoin zaključila je 2016. godinu većim skokom vrijednosti od svih standardnih valuta, a na početku nove godine prekoračila je razinu od tisuću dolara prvi puta u tri godine. No, objava vijesti o istrazi u Kini srozala je vrijednost bitcoina.

Vrijednost digitalne valute bitcoin pala je u srijedu ujutro za 12 posto, na 797 dolara, što je pad od 108 dolara.

Do pada je došlo nakon što je Kina objavila da je otvorila istragu o trgovanju bitcoinima u Kini radi manipulacija na tržištu, pranja novca, neovlaštenog financiranja i drugih pitanja, objavio je Reuters.

Pad vrijednosti u srijedu došao je nakon što se činilo da je ova kriptovaluta ušla u fazu stabilizacije vrijednosti te se tri dana držala između 880 i 920 dolara. 

Digitalna valuta bitcoin zaključila je 2016. godinu većim skokom vrijednosti od svih standardnih valuta, a na početku ove godine prekoračila je razinu od tisuću dolara prvi puta u tri godine.

Treba napomenuti da tečaj bitcoina snažno oscilira još od dana kada je stvoren. Tako je u dva mjeseca krajem 2013. godine njegova vrijednost udeseterostručena, prekoračivši razinu od 1.100 dolara, da bi potom u samo nekoliko tjedana nakon hakerskog napada na tokijsku trgovinsku platformu Mt. Gox potonula ispod 400 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close