Valter će ponovno braniti Sarajevo

Autor: Agencija VLM , 13. travanj 2014. u 16:46
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Snimanje počinje uskoro, a detalji projekta vrijednog 7 milijuna eura još se drže u tajnosti.

Iz Jadranfilma je potvrđena vijest: u bosansko-kinesko-hrvatskoj koprodukciji uskoro počinje snimanje remakea jugoslavenskog ratnog filma „Valter brani Sarajevo“ kojeg je 1972. godine u produkciji Bosna filma snimio Hajrudin Krvavac.

Film je sredinom sedamdesetih ostvario ogroman uspjeh u Kini, gdje ga je vidjelo više od 700 milijuna ljudi, a Bata Živojinović poput Che Guevare krasio je majice, šalice, upaljače…

Od 2008. godine Jadranfilm je bio u pregovorima oko uključivanja u projekt koji će sutra, u ponedjeljak 14. travnja, i službeno predstaviti u zagrebačkim prostorijama Jadranfilma.

Predsjednik kompanije China Star Media Bing Xiang, potpredsjednik kompanije Hong Kong Satellite International Media Group Andrew Ning i predsjednik kompanije Golden Crystal Science Wu Zhong činili su kinesku delegaciju koja se prošlog tjedna sastala s Federalnim ministrom kulture Bosne i Hercegovine i potpisala ugovor vrijedan 7 milijuna eura.

Potpisivanju su nazočili i predsjednik uprave Jadranfilma Vinko Grubišić te direktor Filmskog centra Sarajevo Adis Bakrač. Oni najavljuju kako snimanje kultnog filma uskoro počinje, ali o glumačkoj podjeli i drugim detaljima još nisu bili spremni razgovarati. Poznato je samo da će film biti sniman na području BiH, što je definirano ugovorom.

Komentirajte prvi

New Report

Close