Studentski.hr- priča o mladim entuzijastima

Autor: Sponzorirani članak , 17. travanj 2014. u 09:02
Izvor: Fotolia

Jednostavnom registracijom na portal studentima postaje dostupno više od sto trenutno aktivnih studentskih poslova s područja cijele Hrvatske!

Kaže se da na mladosti sve ostaje, a priča o mladim entuzijastima sa Studentskog.hr potvrđuje tu dobro znanu uzrečicu.

 

Priča o portalu, koji bi postao središnje informativno mjesto za svakog studenta, započela je prije dvije godine na neobaveznoj kavi dvojice prijatelja. FER-ovci Branimir Čulina i, sada već diplomirani FER-ovac, Luka Štambuk danas ponosno mogu reći kako je njihova ideja iznikla u projekt koji u svom radu okuplja preko 100 studenata iz cijele Hrvatske.

 

Prije nekoliko dana, Studentski.hr proslavio je 6 mjeseci svoga rada, a u tih 6 mjeseci iza mlade ekipe stoje zavidni rezultati. Za početak, na Studentskom.hr danas možete dobiti puno više od same informacije jer su implementirane mnoge druge funkcionalnosti. Portal je tako koncipiran tako da nudi vijesti, popis i informacije o svim studentskim institucijama, bazu svih materijala i skripta, studentske oglase i poslove te udruge i projekte koje su pokrenuli ili u čijem radu sudjeluju studenti.

 

'Na Studentskom smo iznimno ponosni na dosadašnje uspjehe. Na stranu brojke i ugovorene suradnje koje nam idu u korist, ipak su nam od najvećeg značaja kad nam se studenti javljaju i zahvaljuju za pružene informacije, materijale i pružanje medijskog prostora za njihove udruge i projekte. Tad znamo da smo uistinu blizu našem cilju, a to je olakšavanje studentske svakodnevice svakom studentu u Hrvatskoj', kaže jedan od voditelja projekta Branimir Čulina.

 

Jednostavnom registracijom na portal studentima potaje dostupno više od sto trenutno aktivnih studentskih poslova s područja cijele Hrvatske, više od osamsto uploadanih skripta koje mogu koristiti, popis svih relevantnih institucija, od fakulteta, menzi i knjižnica pa do lokacija i direktnih kontakata s navedenim institucijama. Sve usluge na portalu osmišljene su tako da korisnik može koristiti ponuđeni sadržaj, ali i postaviti vlastiti – baš poput društvene mreže!

 

Svoju potpunu prilagodbu studentskim potrebama nakon dva mjeseca Studentski je postigao i responsive verzijom kako bi u svakom trenutku bio dostupan korisnicima i putem njihovih tableta i pametnih mobitela.

 

Imajući na umu i najveći problem hrvatske akademske mladeži, i mladeži općenito, nezaposlenost, dobar dio sadržaja na Studentskom vezan je upravo uz razne natječaje za prakse, stipendije, razmjene, stjecanje iskustva, prezentiranje rezultata istraživanja o poželjnim zanimanjima, natječaje za posao, edukacije i osposobljavanja itd., a sve to s ciljem da osvijestimo mlade da se pokrenu kako bi postali konkurentni na tržištu rada, rekla nam je Jelena Gašpar, voditeljica marketinga i komunikacija.

 

Važno je spomenuti i da je vrijedni tim portala do sada ostvario suradnje s najvećom studentskom udrugom u Hrvatskoj, eStudentom te sa Sveučilišnim zborovima iz Zagreba, Splita, Pule i Osijeka. Zahvaljujući suradnji s TV Studentom, na Studentskom možete u video obliku pratiti studentske vijesti i informacije, a tu su i vijesti s T Portala.

 

Također, razvoj portala ne bi bio moguć bez partnerske suradnje sa Zagrebačkom bankom, kao ni bez financijske podrške Agencije za mobilnost i programa Mladi na djelu pri EU.

Svim sadašnjim i budućim studentima, ali i svima onima koji sumnjaju u sposobnosti hrvatske mladeži, ne preostaje drugo doli pohrliti na stranice Studentskog.hr!

New Report

Close