Najgenijalniji načini na koje su prevaranti casinima uzeli milijune

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2015. u 08:29
Foto: Thinkstock

Od kada postoje kockarnice postoje i oni koji ih žele pobijediti. Otkrivamo vam neke od najvećih i najlukavijih prijevara koje su smislili igrači i doveli u pitanje uvriježenu tvrdnju kako kockarnica uvijek pobjeđuje.

Od kada postoje kockarnice postoje i oni koji ih žele pobijediti. Otkrivamo vam neke od najvećih i najlukavijih prijevara koje su smislili igrači i doveli u pitanje uvriježenu tvrdnju kako kockarnica uvijek pobjeđuje, piše Net.hr.

Prebacivali žetone

2012. godine kockarnice u Ohiou su bile preplavljene velikom grupom prevaranata iz New Yorka. Vjeruje se kako je u grupi sudjelovalo između 50 i 70 prevaranata. Kockar nice su pelješili tako što bi nekoliko njih sjelo za stol i počinjalo igru s jako malim ulozima. Ponekad i sa žetonom od svega jednog dolara. Potom bi, dok drugi igrač odvlači pažnju krupijea, u džep stavljali pojedine obojene žetone nakon čega bi otišli od stola i skrivećki ih dodavali drugim članovima bande koji bi zatim sjedali za stol na kojem taj žeton vrijedi više i podizali novac. Otkriveni su nakon što su prevarili kockarnice u četiri različita grada u ovoj saveznoj državi. Samo četvorica su uhićena i priznali su krivnju. Istražitelji vjeruju kako se ostali, koji su uspjeli pobjeći, još bave istim poslom stoga je teško procijeniti koliko su točno novca izvukli iz kockarnica.

Roselli Brothers

Od 1995. do 2000. godine, grupa pravih umjetnika kada su prijevare u pitanju, zaradila je više od 37 milijuna dolara varajući casina u New Jerseyju, Nevadi i Puerto Ricou i to tako što ne bi potrošili niti jedan jedini peni. Sami sebe su nazivali 'Roselli Brothers'. Bili su iznimno uporni i prijevare su činili pomoću krađa identiteta. Član bande je bio i kompjuterski haker koji je izvukao gomilu podataka iz sustava raznih kreditnih kartica. Ekipa bi izabrala najbogatije, otvorili račune na njihovo ime i uložili 50.000 'svojih' dolara. Na taj način su dobijali kreditne naloge u najvećim kockarnicama i to u periodu za narednih šest mjeseci. Pet godina su uspješno harali pod tuđim imenima zahvaljujući neujednačenim procedurama kockanja i savršenim 'tajmingom' zbog kojeg su uprave kockarnica mislile da gube dok su njihovi igrači bili na dobitku. Potom bi naplatili sve markere koje su uzeli i njihov račun bi porastao za nekoliko milijuna. Tijekom novogodišnjeg vikenda 2000. godine u Las Vegasu izašli su iz igre na spektakularan način. Prošli su kroz nekoliko kockarnica u samo jednoj noći ponekad ulažući i po 100.000 dolara, potom su pokupili sve dobitke i nestali zauvijek. FBI-ju je trebalo šest mjeseci da uopće shvate kako je u stvari riječ o prijevari, a identitet prevaranata nikada nije utvrđen. Poznato je samo da su bandu nazvali po po braći Roseli koji su već godinama bili mrtvi.

Ostale genijalne načine pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close