Jela ‘na žlicu’ s VINIMA IDU ruku pod ruku, ako su oba vrhunski spravljena

Autor: Marta Duić , 07. veljača 2019. u 21:59
Podravkin promotor kulinarstva Zlatko SedlanićGoran Šerbula

Cilj projekta je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela, što je kod nas prilično zanemareno, a organizirali su ga novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić.

U ZAGREBAČKOM APERITIVO BARU predstavljen je novi eno gastro koncept- Vino uz žlicu. Cilj projekta je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela, što je kod nas prilično zanemareno, a organizirali su ga novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić. Podravkini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić predstavili su začine Vegeta Maestro i Vegeta Natur kroz šest sljedova kuhanih jela ‘na žlicu’ koja se sljubljuju s vrhunskim vinima.

 

predstavljeni i novi začini

Uzvanici su u Aperitivo baru kušali šest domaćih jela, od zagorske juhe do deserta, praćena uz toliko vina

“Potrudili smo se prezentirati jela s vinom, a cilj nam je bio ne samo gledati na meso i namirnice već smo stavili akcent na začine. Brend Vegete koji je poznat u cijelom svijetu proširili smo monozačinima. Simbol Podravke je žlica, i uz ova jela na žlicu ćemo pokazati kako se i njih može sljubiti s vinom”, objašnjava Đurišević. Večer je započela zagorskom juhom, koju je pratio škrlet Ilovčak 2017. “To je autohtona hrvatska sorta iz Moslavine, vino voćno, svježe i lagano”, kaže Sven Đozo, vlasnik vinarije Ilovčak. Žlice su ostale u rukama da dočekaju štrukle u juhi – uz pinkert rose 2017. Potom je rižoto s plodovima mora spojen s kontinentalnim Trdenićevim pinotom bijelim 2017, za koji Krešimir Trdenić objašnjava kako je u pitanju limitirana serija. Gulaš od divljači sparen je sa šest godina odležanim Polettijevim cabernet sauvignonom. “Držimo ga u bačvama minimalno 5 godina prije puštanja na tržište”, poručuje Peter Piero Poletti. Iduće jelo naziva Njezino celičanstvo sarma pratila je Feravinova crna kupaža miraz cuvée 2015, a uz čokoladni desert servirana su voćna vina Raak – od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje. Uzvanici su izglasali da je najbolje sljubljivanje bilo Poletti cabernet sauvignon uz gulaš od divljači.

Komentirajte prvi

New Report

Close