Jela ‘na žlicu’ s VINIMA IDU ruku pod ruku, ako su oba vrhunski spravljena

Podravkin promotor kulinarstva Zlatko SedlanićGoran Šerbula Podravkin promotor kulinarstva Zlatko SedlanićGoran Šerbula

Cilj projekta je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela, što je kod nas prilično zanemareno, a organizirali su ga novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić.

U ZAGREBAČKOM APERITIVO BARU predstavljen je novi eno gastro koncept- Vino uz žlicu. Cilj projekta je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela, što je kod nas prilično zanemareno, a organizirali su ga novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić. Podravkini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić predstavili su začine Vegeta Maestro i Vegeta Natur kroz šest sljedova kuhanih jela ‘na žlicu’ koja se sljubljuju s vrhunskim vinima.

 

predstavljeni i novi začini

Uzvanici su u Aperitivo baru kušali šest domaćih jela, od zagorske juhe do deserta, praćena uz toliko vina

“Potrudili smo se prezentirati jela s vinom, a cilj nam je bio ne samo gledati na meso i namirnice već smo stavili akcent na začine. Brend Vegete koji je poznat u cijelom svijetu proširili smo monozačinima. Simbol Podravke je žlica, i uz ova jela na žlicu ćemo pokazati kako se i njih može sljubiti s vinom”, objašnjava Đurišević. Večer je započela zagorskom juhom, koju je pratio škrlet Ilovčak 2017. “To je autohtona hrvatska sorta iz Moslavine, vino voćno, svježe i lagano”, kaže Sven Đozo, vlasnik vinarije Ilovčak. Žlice su ostale u rukama da dočekaju štrukle u juhi - uz pinkert rose 2017. Potom je rižoto s plodovima mora spojen s kontinentalnim Trdenićevim pinotom bijelim 2017, za koji Krešimir Trdenić objašnjava kako je u pitanju limitirana serija. Gulaš od divljači sparen je sa šest godina odležanim Polettijevim cabernet sauvignonom. “Držimo ga u bačvama minimalno 5 godina prije puštanja na tržište”, poručuje Peter Piero Poletti. Iduće jelo naziva Njezino celičanstvo sarma pratila je Feravinova crna kupaža miraz cuvée 2015, a uz čokoladni desert servirana su voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje. Uzvanici su izglasali da je najbolje sljubljivanje bilo Poletti cabernet sauvignon uz gulaš od divljači.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve