GALERIJA: Zabavni dio edukacija u Jastrebarskom

Autor: Ana Blašković , 31. svibanj 2014. u 13:26
Foto: PD

Uz edukativni dio, organiziran je bogat kulturno-zabavni sadržaj.

Subotu prijepodne ministri Gordan Maras i Mihael Zmajlović proveli su s poduzetnicima u jaskanskom kraju na manifestaciji 'Poslovni uzlet za male i srednje poduzetnike i obrtnike Zagrebačke županije'. Nakon službenog otvaranja, okrenuli su se laganijim temama; u Perivoju dvorca Erdödy obišli su štandove na kojima su obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva tog kraja izlagala svoje proizvode.

Obilazeći štandove kušali su tradicionalne kolače, vino, rakiju… Marasa su posebno zaintrigirale domaće jagode pa je kupio dvije mjerice po osam kuna i platio ih iz vlastitog džepa. Potom su zaokružili oko umjetnog jezera u perivoju, omiljenog mjesta za ribičiju u jaskanskom kraju, oko kojeg su se strateški porazmjestili strastveni ribolovci na ribolovnom natjecanju. Do podneva najveći ulov pripao je lokalnom ribiču Petru Novoselu koji se sa šaranom kapitalcem borio 40 minuta. Premda su ministri bili optimistični o trendovima domaćeg poduzetništva, možda o stanju domaće ekonomije najbolje govori činjenica da i crvi za mamce stižu iz – uvoza.

Puno više od ribolova, ministri su se 'našli' u kušanju kotlovine, kulinarskom vrhuncu dana KotloVina show. "Razumijem se u kotlovinu ouno više kad je gotova, no mogao bi sudjelovati u natjecanju", pohvalio se Maras. Na to nadovezao Zmajlović konstatacijom da je "najbolji okus u kotlovini onaj tekući" aludirajući na domaće plešivičko vino.

Šetnju su završili međusobnim natjecanjem pucanja iz praćke. Brojni pokušaji obojice završili su široko izvan zadanih meta. Zmajlović je ipak u jednom trenu pogodio gredu iznad mete. Idući Marasov pogodak završio je – u sridu.

Komentirajte prvi

New Report

Close