Blitz-CineStar dogovorio ekskluzivnu suradnju s 4DX

Press foto Press foto

CJ 4DPLEX, prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove i vodeći hrvatski kinoprikazivač Blitz-CineStar sklopili su ugovor kojim se sveobuhvatno 4D iskustvo gledanja filmova dovodi u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji.

CJ 4DPLEX, prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove i vodeći hrvatski kinoprikazivač Blitz-CineStar sklopili su ugovor kojim se sveobuhvatno 4D iskustvo gledanja filmova dovodi u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji bivše Jugoslavije. Ova suradnja rezultat je sve veće dostupnosti premijernih filmova najvećih holivudskih studija u 4D kinima, kao i uspješnog poslovnog modela koje 4DX pruža kinoprikazivačima, a Blitz-CineStar pridružit će se brojci od 56 4D kina diljem svijeta.

Blitz-CineStar trenutno ima 12 operativnih multipleksa sa 83 dvorane i ukupno 14,377 sjedećih mjesta, uključujući IMAX i Gold Class premium kino formate, te razvija nove projekte na nekoliko lokacija u regiji.

„Blitz-CineStar kontinuirano ulaže u instalaciju najmodernije tehnologije u svoje multiplekse, koji su opremljeni u skladu s najnovijim svjetskim standardima. Blitz-CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, IMAX i Gold Class formate. 4DX je još jedan poseban kino doživljaj kojim ćemo ugoditi našim korisnicima, a koji će multipleksima CineStar osigurati dodatnu dozu ekskluzivnosti i uzbuđenja.“, izjavio je gospodin Milinić, član uprave Blitz-CineStara.

4DX je prožimajući filmski doživljaj koji zaokuplja svih pet osjetila. Publiku stavlja u filmsko okruženje pomoću pokreta, vjetra, magle, rasvjete, pa čak i mirisa na bazi specijalnih efekata koji nadilaze 3D. Pokrenut je 2009. od strane CJ CGV, najvećeg kinoprikazivačkog lanca u Aziji. Blitz-Cinestar se pridružuje njihovim partnerima kinoprikazivačima koji uključuju najveće svjetske lance kao što su Cinepolis u Latinskoj Americi, Cinema City u istočnoj Europi i Izraelu, Kino Park u Rusiji, Major Cineplex Group u Tajlandu, Koronaworld u Japanu i najnovije Vieshow kino u Tajvanu. Planovi uključuju ubrzano širenje na američkom tržištu i ostatku svijeta, te se do 2016. godine očekuje više od 800 4DX kina.

„4DX kina daju dodatnu vrijednost kinoprikazivačima i pomažu im u ostvarivanju prihoda, a pružaju vrhunski doživljaj koji se ne može ponoviti kod kuće.“ rekao Byung Hwan Choi, predsjednik uprave, CJ 4DPLEX. „Globalni kinoprikazivači razumiju moć dodavanja premium doživljaja u multiplekse kako bi svojim korisnicima osigurali različite mogućnosti zabave.“

 

4DX sustavno razvija odnose s holivudskim studijima, što je rezultiralo sve većim brojem filmova dostupnih za 4D kina. Lista filmova uključuje nedavno objavljene hitove Iron Man 3 kompanije  Walt Disney, U tami Zvjezdane staze Paramount studija, te šesti nastavak franšize Brzi i žestoki Universal Picturesa. Od 2009. godine u 4DX kinima se prikazalo više od 120 filmova, u prosjeku 3-4 svakog mjeseca.

„Širenje partnerstva s najvećim holivudskim studijima najbolje je priznanje za 4DX kina. Ono omogućuje nove filmove i najveće svjetske hitove u ponudi 4D kinoprikazivača.“ rekao je Bruce Greenberg, potpredsjednik za odnose sa studijima kompanije CJ 4DPLEX. „Jedinstveni doživljaj koji nude naša kina, na suptilan način poboljšava filmove, i studiji i filmaši prepoznali su taj veliki potencijal“.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve