5 načina kako da se opustite na poslovnom putu

Autor: Poseban članak , 15. studeni 2017. u 11:00
Advent u Zagrebu nezaobilazan je događaj

Ponekad život kod kuće može biti jednako naporan kao i dan u uredu – od upravljanja školskim aktivnostima djeteta, društvenih angažmana do projekata oko kuće.

Ponekad život kod kuće može biti jednako naporan kao i dan u uredu – od upravljanja školskim aktivnostima djeteta, društvenih angažmana do projekata oko kuće. Dok poslovna putovanja prekidaju (a ponekad i kompliciraju) vašu rutinu nakon radnog vremena, otkrit ćemo vam nekoliko načina kako da se opustite na poslovnom putu i vratite se kući kao bolja i osvježena verzija sebe.

1.Noć u hotelu
Nakon nekoliko serija sastanaka, provođenje večeri u hotelu može biti veliko olakšanje za stres. Mnogi hoteli nude gostima bazen i hidromasažne kade, spa, wellness i poslugu u sobu. Otiđite i uživajte malo. Premda danas postoje različiti aparati za masažu ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i relaksacijsku komponentu. Masaža i spa će vam sigurno dobro doći nakon toliko sastanaka. 

2.Pogledajte svoje omiljene emisije
Odličan način da nadoknadite svoje omiljene emisije i dokumentarce bez prekida je ako imate jednu ili dvije večeri u hotelu i kontrolu nad daljinskim upravljačem ili wi-fi uslugom na prijenosnom računalu ili tabletu. Kad ste na putu možete nadoknaditi i poslušati svoje omiljene podcaste. 

3.Promijenite vježbu
Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno ugurate trening u svoju rutinu između dnevnih obveza kod kuće. Kada putujete, često možete koristiti vrijeme prije i poslije sastanaka kako biste isprobali novu rutinu vježbanja. Većina hotela ima teretane, no mnogi također nude jogu i druge fitness programe koje možete isprobati tijekom svog boravka. 

4.Idite i istražite grad
Kada ste na putu nekoliko puta mjesečno, lako je zaboraviti da vas poslovno putovanje često vodi do nekih od najboljih gradova na svijetu. Stoga izbjegavajte to da se zatvorite u hotelsku sobu i radite cijelu noć. Umjesto toga izađite i istražite okolinu. Ako vas u prosincu poslovni put odvede u naš glavni grad i pronađete Zagreb hotel nemojte preskočiti "Advent u Zagrebu", tradicionalnu predblagdansku manifestaciju. Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina….Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna!

5.Ili, samo spavajte
Ako će se vaš sastanak održati tek drugi dan nakon vašeg dolaska, nema pravila koja govore da morate učiniti sve gore navedeno. Imate svoje pravo da ništa ali apsolutno ništa ne radite. Objesite znak "ne smetaj" na vratima, raspakirajte sve što vam je potrebno za jutro, naručite buđenje, navucite zavjese i iskoristiti priliku da rano otiđete u krevet i imate miran, neprekinuti noćni san. Vaše tijelo i um zahvalit će vam sljedećeg jutra jer ćete biti više usredotočeni i produktivniji na sastanku. Nema sumnje da ćete pronaći druge načine opuštanja. Rad i dom su užurbana kombinacija, stoga iskoristite ono najbolje kad vas posao odvlači od kuće.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close