Zmajlović, zlatni dečko s fascinantnom biografijom, kao ročnik bio i direktor javne tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2012. u 13:30

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović civilnu vojnu službu odradio je na mjestu direktora Komunalnog Jastrebarsko, tvrtke u vlasništvu Grada Jastrebarskog, u kojem je kao ročnik bio i član Gradskog poglavarstva, piše Večernji list.

Tako je Zmajlović, piše list, presedan u civilnom služenju vojnog roka jer su ostali civilni ročnici uglavnom tu dužnost prema domovini odrađivali u domovima za djecu, starije osobe i drugim sličnim ustanovama, dok je Zmajlović kao ročnik bio direktor i član Gradskog poglavarstva.

On je te funkcije obnašao i prije odlaska na civilno služenje vojnog roka iako je Zakon o civilnoj vojnoj službi (koji više ne vrijedi jer je u međuvremenu ukinuto obvezno služenje vojnog roka u Hrvatskoj) jasno određivao da se “civilnog obveznika ne smije uputiti u pravnu osobu ili tijelo gdje je u vrijeme upućivanja bio zaposlen ili gdje je radio godinu dana prije upućivanja u civilnu službu”.

Zmajlović je hrvatskoj javnosti postao poznat nakon što je zamijenio Mirelu Holy na ministarskom mjestu, a posebno je popularna postala i njegova neobična biografija:

Putovanje ambicioznog dečka – životopis Mihaela Zmajlovića koji jednostavno morate pročitati

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

On je sposobniji od Chucka Norrisa!

bravo za njega i sdp……..zamisli samo da nas netko napadne…….mali bi odmah uskočio u pomoć ugroženom narodu……

klasični laktaroš

New Report

Close