Valamar Riviera ne kupuje slovenske hotele Bernardin

Autor: Marija Crnjak , 10. svibanj 2016. u 16:27
Foto: Thinkstock

Slovenski mediji objavili su da su Valamar Riviera i azerbajdžanski investicijski fond u utrci za preuzimanje turističkih kompleksa San Simon u Izoli i Strunjanu.

Iz Valamara su nam danas demantirali napise slovenskih medija o namjeri kupnje dva hotela iz sastava Hotela Bernardin, iako kažu da su ih razmatrali. 

"Strateški interes Valamara su akvizicije na Mediteranu i u regiji, uključujući i Sloveniju, te stoga aktivno razmatramo prilike za potencijalna širenja i akvizicije. Valamar je razmatrao slovenske hotele u sastavu Grupe Bernardin, no nismo i nemamo namjeru dati obvezujuću ponudu za kupnju u procesu prodaje koji je u tijeku", odgovorili su na upit Poslovnog dnevnika.

Slovenski mediji objavili su da su Valamar Riviera i azerbajdžanski investicijski fond u utrci za preuzimanje turističkih kompleksa San Simon u Izoli i Strunjanu koji su u sastavu Hotela Bernardin. Kompanija mora prodati oba hotela u skladu sa sporazumom o financijskom restrukturiranju društva, kojeg su u svibnju prošle godine sklopili s bankama vjerovnicima. U ranijem pokušaju prodaje vrijednost kompleksa u Izoli bila je procijenjena na 13,5 milijuna eura, a Salinere na osam milijuna eura.

Slovenci pišu da je Valamar spreman ponuditi 20 milijuna eura, no izgleda da od transakcije ovoga puta nema ništa.

Komentirajte prvi

New Report

Close