Turkish Airlines od 18. lipnja Zagreb i Istanbul povezuje deset puta tjedno

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2013. u 09:43
Press foto

Svakodnevni prijepodnevni letovi Turkish Airlinesa pojačani dodatnom drugom rotacijom svakog utorka, četvrtka i subote.

Od utorka, 18. lipnja Turkish Airlines će, uz redovne jutarnje letove, svakog utorka, četvrtka i subote povezivati Zagreb i Istanbul dodatnim večernjim letom, priopćeno je iz Zračne luke Zagreb. Povećanjem broja frekvencija Zagreb i Istanbul biti će povezani čak deset puta tjedno u ljetnom redu letenja. Isti broj frekvencija najavljen je i za zimski red letenja 2013./14.

Turkish Airlines, Zagreb i Istanbul povezao je izravnim linijama još 1998. godine, sa dvije tjedne rotacije, a iz sezone u sezonu bilježi kontinuirani rast broja linija. Nakon slijetanja zrakoplova i tradicionalnog „vodenog pozdrava“ na prigodnoj tiskovnoj konferenciji održanoj na otvorenoj terasi „Vidikovac“ Zračne luke Zagreb, predsjednik Uprave ZLZ Miroslav Drljača, pozdravio je Veleposlanika Republike Turske Buraka Özügergina, generalnog direktora Turkish Airlinesa za Hrvatsku g.Alpa Tekina te sve uzvanike i predstavnike medija.

Miroslav Drljača je izrazio je zadovoljstvo rekavši kako je uspostava dodatnih linija samo po sebi lijepa vijest za svaku kompaniju i svaku zračnu luku, te opravdan razlog za slavlje. Naglasio je kako je povećanje broja letova između Zagreba i Istanbula izravna posljedica dobrih gospodarskih kretanja između Republike Turske i Republike Hrvatske. Izrazio je nadu u nastavak trenda rasta prometa u Zračnoj luci Zagreb, naglasivši da tome značajno doprinosi i Turkish Airlines, te zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

Alp Tekin, generalni direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku izjavio je kako je od 1998. godine, otkad je Turkish Airlines započeo sa redovitim letovima, iz godine u godinu uspješno povezuje Hrvatsku i Tursku. Naglasio je da su kao najbrže rastuća europska aviokompanija zadovoljni uspjehom i konstantnim povećanjem broja letova u Hrvatskoj, te da im je cilj i dalje kontinuirano ulagati u povećanje frekvencija letova iz Zagreba. Na taj se način nadaju doprinijeti razvitku lokalne ekonomije i povećanju broja turista koji dolaze u Hrvatsku.

Prisutnima se obratio i Veleposlanik Republike Turske Burak Özügergin koji je između ostalog istaknuo zadovoljstvo sve većom povezanošću Republike Turske i Republike Hrvatske, naglasivši kako ni aktualni vizni režim ne utječe na taj trend. U svom govoru Veleposlanik je istaknuo dugu povijest zrakoplovstva u Republici Turskoj, kao i činjenicu da su već 30-tih godina prošlog stoljeća dvije žene upravljale zrakoplovima, stoji u priopćenju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close