Srbijanski mediji: POA istraživala svjedoke protiv generala

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2013. u 10:00
Guliver/Thinkstock

List Informer tvrdi da je “vrh POA-e naredio pripadnicima te službe da prikupljaju kompromitirajuće podatke o 113 svjedoka na suđenju” Gotovini, Markaču i Čermaku.

Hrvatska Protuobaveštajna agencija (POA) 2006. godine je u tajnoj operaciji prikupljala podatke za kompromitiranje svjedoka tužiteljstva protiv generala optuženih za ratne zločine nad Srbima u “Oluji”, tvrde srpski mediji pozivajući se na navodni dokument kojim je POA 2006. tražila obavijesti o svjedocima protiv trojice optuženih hrvatskih generala pred sudom u Den Haagu (ICTY) – Mladena Markača, Ivana Čermaka, te Ante Gotovine.

List "Informer" tvrdi da je "vrh POA-e naredio pripadnicima te službe da prikupljaju kompromitirajuće podatke o 113 svjedoka na suđenju" Gotovini, Markaču i Čermaku "s ciljem umanjivanja autentičnosti njihovih iskaza".

Prema pisanju "Informera", u preslici navodnog dokumenta POA-e iz 2006. naveden je popis svih osoba koje bi trebale svjedočiti, te naputci koje bi informacije o svjedocima trebali prikupljati.

Žalbeno vijeće Haškog suda donijelo je 16. studenog 2012. oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču nakon što je sud odbacio zaključke raspravnog vijeća prema kojima su Gotovina i Markač sudjelovali u udruženom zločinačkom pothvatu, kao i optužbe za prekomjerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca, a sud je Gotovinu i Markača oslobodio i zapovjedne odgovornosti. Čermak je oslobođen u prvostupanjskoj presudi.

Komentari (3)
Pogledajte sve

List “Informer”

tko su ti ??? Kaj moramo prenositi i vijesti “Grace Village” magazine-a ako piše protiv HR?

cia to radi stalno.
Što je tu onda problem ako je agencija sada iz HR?

Nema kraja njihovim sranjima .
Umjesto da naprave lustraciju i dožive katarzu onih koji su činili i još čine zločine oni se bave našim braniteljima .

Sada ih je i EU pročitala i dala im je ultimatum na koji moraju odgovoriti u roku 2 dana :
Il će i dalje živjeti u mraku ili će priznati Državu Kosovo .

New Report

Close