Sberbank iz Rusije za Poslovni dnevnik komentirao prodaju udjela u Fortenovi arapskom šeiku

Autor: Ana Blašković , 03. studeni 2022. u 12:26
FOTO: Pixabay

Iz Sberbanka tvrde i da su o novom vlasniku 43,4 posto udjela poslali obavijest na adresu Fortenove. ‘Obavijest o promjeni vlasništva poslana je tvrtki u strogom skladu sa zakonom: to mora biti učinjeno u roku od sedam dana od trenutka transakcije’, dodaje.

Izlazak Sberbanka iz Fortenove neočekivanom prodajom arapskom investitoru koji je sinoć izavao buru u poslovnim i političkim krugovima, odrađen je “prema svim pravilima” unatoč sankcijama, ustvrdili su za Poslovni dnevnik iz ruske banke.

“Sberbankova prodaja udjela u Fortenovi dovršena je 31. listopada 2022. u strogom skladu sa svim međunarodnim pravnim propisima i standardima bez ikakvih kršenja. Kupac je veliki investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sber je cjelokupni iznos posla primio 31. listopada, Sber više nije dioničar te tvrtke i nije s njom povezan, ali joj želi daljnji uspjeh u razvoju na međunarodnom tržištu”, stoji u odgovoru na naše pitanje o legalnosti transakcije s obzirom na međunarodne transkcije, obajsnili su iz Sberbanka iz Rusije.

Iz Sberbanka tvrde i da su o novom vlasniku 43,4 posto udjela poslali obavijest na adresu Fortenove. “Obavijest o promjeni vlasništva poslana je tvrtki u strogom skladu sa zakonom: to mora biti učinjeno u roku od sedam dana od trenutka transakcije”, dodaje.

U utorak navečer objavljeno je da je ruski Sberbank prodao svoj udjel u Fortenovi investitoru Saifu Alketbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ubrzo nakon toga iz Fortenove rekli su da o transakciji ništa ne znaju, a isto je potom ustvrdila i Vlada. Prethodno su propale dvije potencijalne transakcije; najprije mađarska Indotek grupa nije uspjela dobiti dozvole regulatornih tijela za kupnju od banke pod sankcijama, potom je i njemački Allianz uskratio suglasnost fondu AZ da s ostalim mirovinskim fondovima preuzme kontrolni paket kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close