Kancerogeni spojevi koji se stvaraju pečenjem na roštilju mogu se izbjeći odabirom namirnica, oblika roštilja i pripremom marinade
Roštilj je moderna i kontrolirana verzija najstarije tehnike pripreme hrane – pečenja iznad otvorene vatre. Danas se roštilja na plinskom plamenu, drvu, električnoj energiji ili drvenom ugljenu, a spješno roštiljanje traži temperaturu četiri do šest puta veću od one koju pruža pećnica – minimalnih 1000 ° C. Visoka toplina pripreme tek je dijelom zaslužna za jedinstveni okus hrane pripremljene na roštilju, koji je za mnoge, nenadmašiv.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.ja koristim bezdimni ugljen
@lanalana ,
razlika izmađu plinskog roštilja i roštilja na drveni ugljen je isto kao između vibratora i ……
A kancerogeno u roštiljanju je jedino alkohol koji se ispije prilikom pečenja.
Drago mi je da sam naišla na ovaj članak, jer sam i ja bila jako zabrinuta za kancerogenost roštilj. Članak je odličan i sve ove savjete ću upotrijebiti u budućem roštiljanju. Čak sam se toliko prestrašila u vezi povezanosti roštilja na ugljen i raka da sam kupila plinski roštilj i kvalitetan plinski plamenik. Svakom ću proslijediti ovaj članak da i oni saznaju nešto o tome kako spriječiti povezanost između razvijanja raka i roštilja.
Uključite se u raspravu