Rab dva milijuna noćenja ostvario 12 dana ranije nego lani

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2017. u 11:58
Rab. Foto: TZ Grada Raba

Turisti u Rabu najviše borave u privatnom smještaju u kojem je ostvareno 789 588 noćenja, slijede hoteli s 204 751 noćenjem, a nekomercijalni smještaj sa 121 079 noćenja.

Protekla je sezona za grad Rab bila rekordna, prema podacima TZG Raba od početka godine do 15. rujna zabilježen je porast od 6 posto u noćenjima u odnosu na prošlogodišnji rezultat, te porast od 8 posto u dolascima, a milijuntno noćenje na području grada Raba dostignuto je četiri dana ranije, a dvomilijuntno čak 12 dana ranije. Najbrojniji posjetitelji bili su Nijemci, Austrijanci, Hrvati, Talijani i Slovenci.

Turisti u Rabu najviše borave u privatnom smještaju u kojem je ostvareno 789 588 noćenja, slijede hoteli s 204 751 noćenjem, a nekomercijalni  smještaj sa 121 079 noćenja.

I ove je godine Turistička zajednica Grada Raba u suradnji s agencijom Heraklea provela akciju „Tajni gost“ u sklopu koje je tajni gost boravio na otoku Rabu od 3. do 8. kolovoza i za to vrijeme posjetio 20 lokacija na području grada Raba. Cilj akcije je bio prikaz stanja svih objekata te izvedbe njihovih djelatnika tijekom turističke sezone.

Akcija je rezultirala sljedećim laureatima: najboljom recepcionarkom proglašena je Laura Perčinić iz hotela Padova, najboljim konobarom Valentino Buza iz restorana In vino veritas GH Imperial, a kao najbolji obiteljski smještaj proglašena je Villa Papalina obitelji Perkić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close