Pao slučaj Agrokor. Ključni dokaz protiv Todorića izbačen iz spisa

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2023. u 13:39
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih izbačeno iz spisa.

Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska, koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih, izbačeno iz spisa. preokret je to u slučaju Agrokor.

Visoki kazneni sud potvrdio je odluku optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje je krajem ožujka odlučilo da je financijsko vještačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju “veliki Agrokor” nezakonit dokaz.

Visoki kazneni sud u ponedjeljak je izvijestio da je odbio žalbe državnog odvjetnika i dvoje okrivljenika protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu kojim je odlučeno o prijedlozima za izdvajanje dokaza.

“Državni odvjetnik je podnio žalbu zbog odluke o izdvajanju izvješća i dopune izvješća neovisnog stručnjaka KPMG Poljska iz spisa kao nezakonitih dokaza, a okrivljenici zbog odluke o odbijanju prijedloga za izdvajanje izvješća neovisnog revizora izvanrednom povjereniku društva Agrokor d.d. za 2016.”, objavio je sud na svojoj internetskoj stranici.

Todorićeva obrana i obrana ostalih osumnjičenika je od početka ukazivala da je sporno vještačenje nezakonit dokaz zbog sukoba interesa koji su radili na predmetu.

“Ključni razlog je što je Kamal Ismail u manjem dijelu radio vještačenje. A u najvećem dijelu su ga radili djelatnici KPMG Hrvatska, koja je istovremeno radila za privremenu upravu Agrokora. Vještak mora biti neutralan”, objasnio je ranije odvjetnik Anto Nobilo.

Inače, ovo najskuplje vještačenje u Hrvatskoj plaćeno je više od milijun eura te je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ranije ove godine proglasilo nezakonitim dokazom. “Ovo je veličanstvena pobjeda”, kazao je još u ožujku Todorić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ovaj ce jos ispast svetac !!!!

New Report

Close