Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti je – nezakonito

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2023. u 12:27
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u slučaju “Agrokor” donijelo je odluku da financijsko vještačenje Ismeta Kamala nije zakonit dokaz. Riječ je o vještačenju koje je temelj cijele optužnice za izvlačenje milijardu 200 milijuna eura iz Agrokora.

Kamal je u veljači i ožujku ispitan pred optužnim vijećem kao svjedok, a ne kao stručnjak poljskog KPMG-a koji je potpisao knjigovodstveno-financijsko-revizorski nalaz koji branitelji okrivljenika smatraju nezakonitim. Prvookrivljeni u aferi “Veliki Agrokor” i nekadašnji vlasnik tog koncerna Ivica Todorić prekinuo je prvo ispitivanje Kamala održano početkom studenoga prošle godine zatraživši izuzeće svih nadležnih sudaca i tužitelja, no zahtjev bivšeg vlasnika Agrokora je odbijen.

Odvjetnici optuženih u aferi “Agrokor” dulje vrijeme tvrde da je Kamalov vještački nalaz, koji je državu stajao 8,6 milijuna kuna, nezakonit jer su ga umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa s obzirom na to da su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close