Ovo je recept za pašticadu kako se radi na istočnom Pacifiku

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2021. u 17:19
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Za autoricu koja piše o hrani a podrijetlom je Slavenka, Dalmatinska pašticada je hrvatska verzija mađarskog gulaša, na što bi mnogi građanin Hrvatske, ne samo Dalmatinac, zasigurno podignuo obrve negodujući.

Glas o Dalmatinskoj pašticadi pronio se preko Atlantskog ocena na zapad na istok Tihog oceana, gdje se u Seattleu, u američkoj saveznoj državi Washington, food blogerica Lana Kiossowski toliko oduševila ovim tradicionalnim jelom da je recept za pripremu i objavila na svom blogu i društvenim mrežama.

Ova blogerica, koja sama sebe opisuje kao kćer (jedinu od četvero djece) konzervativnih i pobožnih roditelja slavenskog podrijetla, objavljuje na stranici s podnaslovom Eat.Drink.Travel (Jedi.Pij.Putuj), gdje nerijetko navodi recepte za (istočno)europska jela, poput bugarskih, poljskih, južnoslavenskih. A ovih dana tako je priložila i sliku i način pripreme Dalmatinske pašticade, odnosno Croatian Braised Beef (Hrvatska pirjana govedina). Prema Kiossowski, to je popularno hrvatsko jelo:
“Govedina se pirja te se kuha u aromatičnom slatko-kiselom umaku. Poznatija je pod nazivom Dalmatinska pašticada jer potječe iz Dalmacije. Zapravo je hrvatska verzija mađarskog gulaša (na što bi mnogi građanin Hrvatske, ne samo Dalmatinac, zacijelo podignuo obrve negodujući). Jelo je zahtjevno za raditi i traži pomnu pripremu, zbog čega se uglavnom poslužuje na raznim svetkovinama i proslavama”, tvrdi Lana Kiossowski na svom blogu u kategoriji Recepti za domaće kuhane obroke. Kako ona vidi i od čega radi pašticadu pogledajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close