Otvara se staza za jahanje od gotovo 100 km u neposrednoj blizini Zagreba

Autor: Darko Bičak , 26. travanj 2021. u 09:43
foto: pixabay

Zagrebačka županija predstavlja novi turistički sadržaj – staze za iskusne jahače, ali i one početnike

Jačanje kontinentalnog i ruralnog turizma kroz 85 km staza za iskusne jahače, ali i za početnike dio je plana koji će obogatiti turističku ponudu Zagrebačke županije u kojoj će moći uživati svi ljubitelji prirode i jahanja kao i svi oni koji nakratko žele pobjeći od vreve gradskog života”, objašnjava načelnik općine Orle Ervin Vujica ističući činjenicu da se cjelokupni sadržaj nalazi nadomak Zagreba te da općina Orle time postaje prva u ovom dijelu Hrvatske sa obilježenim jahačkim stazama.

Naime, u nedjelju 2. svibnja 2021. bit će upriličeno svečano otvorenje prve i najduže staze (23 km), realizirano u suradnji s Konjičkim centrom Miklin koji postoji i djeluje već 30-ak godina. “Naš konjički centar dugi niz godina okuplja ljubitelje plemenitih životinja te im daje iskustvo jahanja u gotovo netaknutoj prirodi. Raduje nas novi projekt u suradnji s Općinom. Mi smo prilikom kreiranja jahačkih staza prejahali više od 203 kilomentra te odabrali 85 km različitih staza od kojih svaka nosi posebno iskustvo, neke su namjenjene iskusnim jahačima, a neke početnicima, a i prirodno okruženje je raznoliko”, objašnjava vlasnik Konjičkog centra Ivan Miklin.

Načelnik Vujica objašnjava kako je fokus na ruralnom razvoju koji konkretno znači u skorije vrijeme i otvaranje smještajnih kapaciteta za sve posjetitelje te omogućavanje najkvalitetnije gastronomske ponude od lokalnih OPG-ovaca te dodaje kako je ovo jedan u nizu razvojnih projekata općine Orle za koji vjeruje da će značajno doprinijeti i turističkoj ponudi cjelokupne županije. Jedan od idejnih začetnika projekta, Željko Matejčić, ističe kako će ove konjičke staze u općini Orle privući konjare iz cijele Hrvatske, kao i Europe. “Na samom danu otvorenja prve staze sudjelovat će konjari sa ranča Miklin, Sisački konjari i drugi, međutim želimo napomenuti da će se poštovati sve propisane epidemiološke mjere”, ističe Matejčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close