Kosor i Matić podnijeli ostavke na članstvo u Zagrebačkom holdingu

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2012. u 15:50

Darinko Kosor (HSLS) i Nenad Matić (HSS) danas su podnijeli neopozive ostavke na članstvo u Skupštini Zagrebačkog holdinga, nezadovoljni ponovnim izborom Ive Čovića za predsjednika Uprave Holdinga.



Davor Bernardić i Darinko Kosor / PXL

“Budući da nam odgovornost prema građanima Grada Zagreba i osobni moralni kriteriji nalažu da ne prihvatimo takvu vašu odluku ne vidimo više niti jedan razlog da ostanemo članovi Skupštine Zagrebačkog holdinga te podnosimo neopozive ostavke”, navode Kosor i Matić u zajedničkom priopćenju kojim se obraćaju predsjedniku Skupštine Holdinga Davoru Bernardiću, članu Skupštine Zvani Brumniću te predsjedniku Nazdornog odbora Holdinga Mati Crkvencu, svi iz SDP-a.

“Gospodo Bernardiću, Brumniću i Crkvencu, maske su pale!”, poručuju Kosor i Matić, prozivajući spomenute da su iznevjerili svoje najave te njihova očekivanja da će na čelo Zagrebačkog Holdinga dovesti stručnu osobu.

“Zadnja četiri mjeseca puna su vam usta bila povratka struke u Zagrebački holding. Vjerovali smo vam te smo vas opunomoćili da donesete odluke kakve ste prezentirali”, ističu u priopćenju, podsjećajući da su krajem srpnja dali Bernardiću punomoć da pokrene na struci utemeljen izbor novog čelnika Uprave Holdinga. Tada su obojica najavili da će, u slučaju ponovnog političkog izbora, vratiti svoje mandate Gradskoj skupštini.

SDP-ovce u Holdingu prozivaju da su, suprotno proklamiranim stavovima, danas na sjednici Skupštine Holdinga Čoviću dali novi četverogodišnji mandat neovisno o tome što je, ističu, u zadnje dvije godine ostvario katastrofalne poslovne rezultate te nije provodio zaključke o restrukturiranju same Skupštine Holdinga.

“Time ste pokazali da vam je ipak partijska podobnost ispred struke i interesa građana Grada Zagreba. Maske su pale! Od danas zagrebački SDP preuzima punu odgovornost kako za dosadašnje tako i za buduće poslovne rezultate Uprave na čelu s Ivom Čovićem”, poručuju Kosor i Matić.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close