Kazna za propalu akviziciju T-Mobilea? Dva milijuna dolara skinutih s plaće

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2012. u 13:10

Nakon što je odustao od preuzimanja američkog T-Mobilea, AT&T je morao uknjižiti oko 4,2 milijarde dolara troškova povezanih s propalom akvizicijom.

Udarac na novčanik osjetio je i izvršni direktor AT&T-a Randall Stephenson, kome su prošlogodišnja plaća i kompenzacije smanjene 2,08 milijuna dolara kao posljedica neuspjelog preuzimanja, prenosi MSNBC. Njegov jednokratni bonus za 2011. smanjen je za 1,2 milijuna dolara ili 25 posto, a kompenzacije za 2009. srezane su za 820 tisuću dolara. Koristeći te podatke, Associated Press je izračunao kako je Stephensonu na kraju 2011. isplaćeno 18,7 milijuna dolara, u usporedbi sa 20,2 milijuna dolara u 2010.

Američka telekomunikacijska kompanija AT&T odustala je krajem prošle godine od preuzimanja T-Mobilea USA, američke podružnice Deutsche Telekoma (DT), vlasnika HT-a, za 39 milijardi dolara. Kao razlog propasti toga posla u AT&T-u navode oštro protivljenje regulatora u SAD-u zbog bojazni da bi navedeno spajanje rezultiralo višim cijenama i ograničenim izborom za potrošače te narušavanjem načela tržišne utakmice u SAD-u.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close