Integralno rješenje za inteligentno upravljanje cestovnim prometom

Autor: Promo , 09. kolovoz 2023. u 22:00
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Projekt “Razvoj analitičkog sustava fuzije podataka za inteligentno upravljanje cestovnim prometom” je sufinancirala Europska unija.

Tvrtka Telegra Solutions d.o.o. je vodeća tvrtka u Hrvatskoj i jedna od vodećih u svijetu u području implementacije inteligentnih prometnih sustava (ITS), s preko 30 godina iskustva u razvoju, proizvodnji i integraciji složenih uređaja (led dinamički znakovi, telefoni na cestama u nuždi, meteorološke stanice, automatski klasifikatori vozila i dr.) te razvoju i implementaciji softverskih rješenja za upravljanje prometom. Originalne softverske brendove Telegre Solutions d.o.o, topXviewTM i X-AIDTM, koriste najveće prometne agencije u više od 30 industrijski najrazvijenijih zemalja (USA, Izrael, EU, UAE, Qatar i dr.).

Inovativnost u konceptu, modularnost tehnološke izvedbe te kontinuirano unapređivanje topXviewTM programske platforme omogućava tvrtki Telegra Solutions d.o.o tehnološki konkurentan nastup na svjetskom “high end” tržištu prometno informacijskih sustava kroz implementaciju inovativnih rješenja za integraciju prometnih uređaja/sustava za automatizirano upravljanje prometom. Uslijed rastućih potreba za ulaganje u nove tehnologije u ITS industriji te sve-prisutnu globalnu digitalnu transformaciju, prisutan je značajan rast dostupnih podataka u prometno informacijskim sustavima. Temeljem toga, Telegra Solutions d.o.o odlučila se na razvoj integralnog tehnološkog rješenja za inteligentno upravljanje cestovnom infrastrukturom i prometnim situacijama koje je u mogućnosti integrirati i analizirati velike količine podataka iz povezanih uređaja na cestovnim prometnicama, povezanih i autonomnih vozila, video analitike te različitih alternativnih izvora koji pružaju informacije o prometu, što će u konačnici rezultirati učinkovitijim i ekonomski isplativijim rješenjem za ciljane korisnike, a time i osigurati održivu konkurentsku prednost tvrtke. Sufinanciranje sredstvima rezultiralo je izradom visoko inovativnog, integralnog i tehnološki naprednog softverskog rješenja za upravljanje cestovnom infrastrukturom i prometnim događajima. Korištenjem apstraktnog i inovativnog logičkog modela uniformiran je podatkovni model gore navedenih izvora podatka te sučelja za upravljanje izvršnim uređajima u prometu. U sprezi s naprednim modelom prometne mreže sustav pruža sve potrebne integrirane informacije u kontekstu relevantnog prometnog događaja koji zahtjeva pažnju operatera u kontrolnom centru. Kroz napredno korisničko sučelje operater može upravlja izvršnim uređajima u prometu na temelju prijedloga koje mu pruža sustav (potpora u odlučivanju), a koje su bazirane upravo na analizi integriranih informacija s mnogostrukih izvora. Ovo rezultira dugo-traženim paradigmama upravljanja prometom: svjesnosti o situaciji i svjesnosti o lokaciji. Projekt “Razvoj analitičkog sustava fuzije podataka za inteligentno upravljanje cestovnim prometom” je sufinancirala Europska unija sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.576.768,29 eura dok su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 832.571,61 eura.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Telegra Solutions d.o.o.

Komentirajte prvi

New Report

Close