Infinum osvojio 100 tisuća dolara na natječaju Samsunga

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2010. u 14:25

Pobjeda aplikacije badaSports na Samsungovom natječaju za izradu mobilnih aplikacija hrvatskoj tvrtki Infinum donijela je 100.000 dolara, izvijestili su iz te tvrtke.

Nagrada je to za pobjedu u jednoj od osam kategorija koja je uslijedila nakon ulaska Infinumove aplikacije među 90 finalista natječaja za razvoj aplikacija na Samsungovom bada operativnom sustavu. Tvrtka na čijem su čelu dvadesetpetogodišnjaci Tomislav Car i Matej Špoler osnovana je još 2005. godine, a ove je godine zabilježila niz uspjeha na nacionalnoj razini – jedna od njihovih aplikacija pobijedila je na android@vidi natječaju, a njihove aplikacije osvojile su nagrade i na T-mobileovom i Vipnetovom natječaju.

“Novac osvojen u ovom natječaju planiramo utrošiti u daljnji razvoj i rast tvrtke, te ga doživljavamo kao vrstu venture capitala koju smo dobili bez da smo se ičega morali odreći”, rekao je Špoler koji je pojasnio kako je Infinum osnovan zahvaljujući početnom kapitalu koju su još 2003. godine zaradili prikupili projektom mobyMAP za Vipnet.

Osim sudjelovanjem na natječajima, Infinum je u web krugovima poznat po suorganizaciji događanja Mobile Monday i konferencije IT Showoff, zahvaljujući čemu je Tomislav Car nedavno postao i dopredsjednik udruženja za informacijske tehnologije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

BadaSports aplikacija služi za praćenje sportskih aktivnosti uživo, a ima i niz korisnih opcija, poput mogućnosti spajanja s društvenim mrežama, kao i popratni web servis bada-sports.com.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close