FOTO: U jednom gradu na našoj obali se otvara vegetarijansko-veganski restoran s Michelinovom zvjezdicom

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2022. u 08:57
Foto: Tian_Falkensteiner

S jednom Michelin zvjezdicom i četiri Gault Millau toquea jedini je vegetarijanski restoran u Austriji s ovako visokom ocjenom.

Falkensteiner Resort Punta Skala i nagrađivani bečki restoran TIAN pozivaju vegetarijanske i veganske gurmane od 1. lipnja do 18. rujna u Punta Skalu nedaleko od Zadra u novi pop-up restoran ‘TIAN Bistro am Meer’. Paul Ivić i njegov tim inspirirani hrvatskom obalom kreirali su vegetarijansko-veganski jelovnik za Falkensteiner.

U skladu s TIAN filozofijom, sezonski sastojci dolaze od lokalnih organskih proizvođača iz okolice Zadra, koje je prethodno osobno posjetio TIAN-ov chef Paul Ivić. Ovi sastojci dalje se procesuiraju od korijena do lista.

Uobičajenu TIAN kvalitetu osigurava iskusni TIAN-ov izvršni sous chef Florian Burtscher, koji implementira koncept zajedno s Falkensteinerovim timom. Deserte priprema TIANOV chef pâtissier Thomas Scheiblhofer. TIAN-ov glavni somelier André Drechsel kreirao je posebnu vinsku listu s prirodnim vinima iz Hrvatske i Austrije. U baru kod bazena kroz dan gosti također mogu naručiti jela s potpisom Paula Ivića – TIAN tatarski na bazi cikle i TIAN Burger.

Sofisticirana, jednostavna i vegetarijansko-veganska jela karakteristika su restorana TIAN u Beču. Osnivač Christian Halper i head chef Paul Ivić od 2011. postavljaju nove standarde nudeći sjajna jela, koja odišu njihovom ljubavi prema eksperimentiranju. Tako su TIAN učinili jednim od top pet vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu. S jednom Michelin zvjezdicom i četiri Gault Millau toquea jedini je vegetarijanski restoran u Austriji s ovako visokom ocjenom. Zbog svoje predanosti održivosti također je nositelj i Michelinove zelene zvjezdice.

Kroz ljeto 2022. ‘TIAN Bistro am Meer’ u Falkensteiner Resortu Punta Skala će nadopuniti ponudu postojećih restorana u Beču i Minhenu. Za otvorenje 1. lipnja 2022. top chef će osobno kuhati za goste.

“Za mene TIAN koncept ide daleko van granica vegetarijanske kuhinje. Jedenje je puno više od konzumacije hrane. Jedenje znači preuzimanje odgovornosti za sve sirove materijale i vrijedne ljude iza njih. Jedenje znači zbližavanje ljudi jer ne zahtjeva zajednički jezik – jedino što treba je dobra duša”, kaže Ivić o filozofiji restorana.

Chef hrvatskih korijena rođen u Tirolu prije dolaska u bečki TIAN vrhunsku je gastronomiju učio u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. U međuvremenu je ovaj chef s Michelinovom zvjezdicom objavio tri kuharice i javno se zalaže za svjestan pristup hrani.

Ova suradnja se idealno uklapa u portfolio Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja kao dio upravljanja premium hotelima i rezidencijama također želi implementirati više održivosti u svoje projekte.

Komentirajte prvi

New Report

Close