Evo tko će sve nastupiti na velikoj multidisciplinarnoj konferenciji

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2022. u 14:28
Foto: Julien Duval

Sedmi LEAP Summit u četvrtak i petak 12. i 13. svibnja u Zagrebu okuplja sudionike iz 20 zemalja. Bit će govora o poduzetništvu, održivom razvoju, inovacijama, digitalnim tehnologijama… Organizator je HUKI, uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Sedmo izdanje međunarodne multidisciplinarne konferencije LEAP Summit 2022 počinje u četvrtak 12. svibnja i tijekom dva dana ugostit će sudionike iz 20 zemalja, koji će govoriti o poduzetništvu, održivom razvoju, inovacijama, digitalnim tehnologijama, Zelenom planu EU, startupima, razvoju karijera. U Cinestaru u Branimir Mingle Mallu u Zagrebu nastupit će tako 60 predavača iz Hrvatske i inozemstva, i to na tri pozornica, nazvane LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage.

Među vrsnim stručnjacima čija izlaganja ne bi trebalo propustiti su Jaime Ruiz Huescar, stručnjak Europske komisije za e-mobility i smart mobility, Miroslav Varga, Domagoj Jakopović Ribafish, Morana Zibar, Josipa Majić, Zvonimir Matutinović, Lana Jurčević, Damir Ciglar, Puja Chakraborty, Anca del Rio, Ivan Božić, Marijo Žižek, Igor Strejček, Vlatko Tutić i Andrej Ribičić, te Albert Gajšak, poduzetnik i osnivač tehnološkog stratupa CircuitMess. Među panelistima su i predstavnici inovativnih tvrtki poput IBM iX, Rimac Technology te Infobip, a tehnološki entuzijasti će svakako željeti poslušati predavanje Elisabette Lamboglia, inženjerke Europske svemirske agencije kao i nastup Lidije Kralj, stručnjakinje za umjetnu inteligenciju i podatke.

Foto: Samir Cerić Kovačević

Uz predavanja, panele i debate, LEAP Summit tradicionalno donosi i bogat neformalni program s brojnim prilikama za networking i informiranje o novim poslovnim prilikama. Takve će teme uskoro biti aktualne jer se u Hrvatskoj uskoro očekuje 146 investicijskih projekata i 76 reformi u vrijednosti od 6.3 milijarde eura iz Mehanizma za oporavak i otpornost, kao jednog segmenta instrumenta NextGenerationEU.

Generalni partner konferencije LEAP Summit je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, organizator je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, udruga kojoj je cilj promicanje poduzetništva i neformalnih edukacija.

Kako je ovogodišnji LEAP upravo u Europskoj godini mladih, tako i ovogodišnji LEAP nastoji staviti naglasak na potrebu da mladi prepoznaju svoju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije europske budućnosti. Cijeli je program ovoga velikog okupljanja na stranici leapsummit.com

Komentirajte prvi

New Report

Close